Súlyos egészségügyi problémája lehet a Vikings védőjének Everson Griffen-nek

A Minnesota Vikings egyik sztárjának, Everson Griffen-nek lehet, hogy most nagyobb szüksége lesz a segítségre mint valaha, ugyanis kiderült mentális problémák léphettek fel a játékosnál. Griffen szombat délután a minneapolis-i Ivy Hotel-ben kikelve magából és zavarodottan viselkedett a szálloda előcsarnokában. Kiabált a recepcióssal, hogy engedjék fel a szobájába különben le fog lőni valakit.

Kihívták a rendőrséget, akik 13:26-kor meg is érkeztek a hotelhez, ahol Griffen zavarodottan viselkedett. Később elengedték őt, nem történt letartóztatás, mert nem találtak arra utaló jeleket, hogy fegyver lett volna nála.

Mint azt többen is állítják, majd egy éve vannak ilyen pillanatai Griffen-nek. A rendőrség és a csapat orvosai is egészségügyi problémaként hivatkoznak, a bűnelkövetést kizárták ebben az esetben.

Ne legyen igazunk, de van esély rá, hogy Griffen CTE-ben, azaz krónikus traumatikus enkefalopátiában szenved. Ez az agykárosodás fajta azoknál a sportolóknál alakul ki, akiknek a fejüket sokat éri ütés, szenvednek agyrázkódást, így az NFL-ben, az NHL-ben és például a box sportágban a legveszélyeztetettebbek a sportolók. Ez az, ami miatt évek óta megy a pereskedés volt játékosok és a liga között, ugyanis szerintük a liga nem tesz meg mindent, hogy a sisak megfelelő legyen és tompítsa a rá háruló ütést és az ebben szenvedők gyakran panaszkodnak arra, hogy nem emlékeznek dolgokra, depressziósak. Sajnálatos módon nem szokatlan az sem, hogy a CTE-ben szenvedők öngyilkosságot követnek el.

Eddig aktív sportolóknál még nem vagy csak elvétve mutatták ki ennek a jeleit, de az ilyesfajta viselkedés, mint ahogy azt Griffen teszi aggodalomra ad okot, hiszen most ha kiderül, hogy CTE-ben szenved, akkor az sok mindent megváltoztathat. Először is Griffen karrierje abban a pillanatban véget ér és sajnos az egész hátralévő életére is kihatással lesz.

Az, hogy most mi fog történni az egyelőre kérdés, de emellett biztos, hogy nem mennek el szó nélkül.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: vikingswire.usatoday.com