Eric Reid segíthet a csapatnak

A Panthers kereste a lehetőségét a safety poszt javítására, Eric Reid pedig kereste a lehetőséget a visszatérésre. A Carolina döntése, miszerint leigazolja a korábbi Pro Bowler safety-t, Eric Reid-et, olyan egyszerű volt, ahogy azt a general manager Marty Hurney elmondja.

"Határozottan úgy gondolom, hogy segíthet nekünk, mint csapatnak és a secondary-nek is. Ezért hoztuk meg ezt a döntést." mondta Hurney pillanatokkal azután, hogy a Panthers leigazolta Reid-et egy egyéves szerződéssel csütörtökön. "Nagyon kemény játékos és tényleg van érzéke a játékhoz."

Hurney és társai leigazolták a szabadügynök safety Da'Norris Searcy-t a holtszezonban, hogy betöltség a Kurt Coleman által korábban elfoglalt helyet. A Panthers-nek tetszett, amit Searcy tett le az asztalra a visszatérő kezdőjátékos, Mike Adams mellett, de Searcy a sérült tartalék listára került múlt pénteken, miután a második agyrázkódásán volt túl egy hónap alatt.

A speciális csapatból Colin Jones és az újonc Rashaan Gaulden játszott Searcy helyén a vasárnapi, 31-21-es Bengals elleni győzelem során.

"Pénteken Searcy IR listára került és így játszottuk le a meccset. Aztán Ron Rivera-val először hétfőn beszélgettünk a safety posztról." mondta Hurney. "Kedden felhívtam Eric ügynökét és Rob Rodgers is beszélt vele azon a napon, amikor mondtuk neki, hogy Eric-et is érdekli a dolog. Aztán szerdán este idehoztuk."

 

Rodgers véglegesítette a játékos szerződését csütörtök reggel a Bank of America Stadium irodájában, mielőtt Reid aláírta. Hurney nem tartózkodott a városban és akkor még nem is dolgozott az NFL-ben, amikor Reid-et választotta a 49ers a 2013-as NFL Draft első körében.

"A Nyugat-parton voltam egész héten az iskolákban." mondta Hurney a University of Southern California látogatása közben tett telefonbeszélgetése során, "így tényleg nem beszéltem Eric-el. De az az érzésem, nagyon izgatott, hogy játszhat"

És Hurney, miközben az edzői személyzetre hagyja a döntést, hogy kitalálják, hogyan és milyen gyorsan fog a csapatba kerülni Reid, izgatottan várja, hogy Reid mit adhat a 2-1-es csapat teljesítményéhez a bye week után.

"Ez olyasmi, amit csak hagysz kialakulni és hagyod, hogy saját maga adja meg a választ. Hétfőn be fog jönni és részt vesz az edzésen, az edzők döntése lesz, hogy mikor áll készen a játékra." mondta Hurney, amikor megkérdezték, hogy Reid képes lehet e azonnal kezdeni. "Olyan játékos, aki nyilvánvalóan magas szinten játszott ebben a ligában. Ő egy erős safety, jó labdaérzékkel és igazi playmaker. Azt hiszem, segíthet a csapatnak."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu