Hátrányból fordítva jött a siker

kc_1.jpg

Denver-Kansas City, ősi riválisok, csoport rangadó, hétfői esti foci, éjszakai meccs a Mile High-ban, Mahomes kontra Miller. Méltó befejezése az NFL roppant érdekes negyedik körének. Aki él és mozog a kedvenc sportunk körül, az mostanában Chiefs meccsekre kíváncsi.

Tavaly már néha látható volt, hogy mire lehet képes a piros-fehér támadóegység, ám a teljes kiviruláshoz Andy Reidéknek szükségük volt egy atomkarú irányítóra. Itt jön a képbe a KC ifjú QB-ja Patrick Mahomes. A Texas Tech büszkesége egyértelműen a szeptember hónap MVP-jének tekintheti magát, hisz nem elég hogy veretlen a csapata, de mindenfajta rekordokat is döntött e mellett az apróság mellett. Ám ha jobban megvizsgáljuk a dolgot, a Kansas idei sorsolása eddig nem volt valami veretes. Komoly védelmek elkerülték őket, így nem volt gond azzal, hogy a Madden kaliberű támadóegység mellett olyan védelem van, amelyik átlagban 30 pontot enged az ellenlábasoknak.

Ennek fényében roppant érdekes összecsapásnak ígérkezett a Broncos elleni derbi, hisz a denveri D-nek megvannak a megfelelő fegyverei ahhoz, hogy a liga bármelyik támadóegységét megállítsa. Más kérdés, hogy a Case Keenum vezette támadók még messze nincs összerakva. Így aztán nem is volt csoda, hogy Mahomes teljesítménye egy kicsit elmaradt az eddig megszokottól. Ám ami nem ment a levegőben az szépen jött a földön:

Kareem Hunt végül 121 jardot és egy TD-t szorgoskodott össze. Ami a Chiefs 23 éves csoda gyerekét illeti, a 304 jard és egy TD-s termés így sem mondható gyengének.  Sokan bármikor elfogadnának egy ilyen statisztikát (Hello Blake Bortles). Külön érdekes volt megfigyelni, hogy a KC idén először került hátrányban, így Mahomes megmutathatta mennyire erős fejben: 

Mivel a Chiefs védők, - a Denver támadók hathatós segítségével- megakadályozták a Broncost a fordításban, így a KC nagyon komoly skalpot szerezve 27-23-ra győzni tudott, és 4-0-ra javította 2018-as mérlegét. Pihenni nem lesz idejük Kelce-éknek, mivel vasárnap a Jaguars látogat az Arrowheadbe, és az sem lesz egy könnyű meccs.