Két kezdőjátékosát is sérültlistára tette a Cowboys

A Dallas Cowboys tegnap sérültlistára tette a kezdő centerét és az egyik kezdő elkapóját. Egyikük számára mindenképpen véget ért a szezon ugyanis szezononként csak egy játékos térhet vissza a listáról. Ráadásul Travis Frederick esetében nem csak egy "sima" sérülésről beszélünk.

Frederick még augusztusban beszámolt róla, hogy igen súlyos betegségben szenved. A támadófalembert Guillain-Barré szindrómával diagnosztizálták. Ez egy nagyon ritka autoimmun betegség amelynél az immunrendszer az idegrendszert támadja.

Több verziója létezik a betegségnek, a gyengeségtől egészen a bénulásig terjedhet a fokozata. A beszámolók szerint a betegség korai stádiumában diagnosztizálták. Természetesen a center nem tudott pályára lépni a szezon eddig szakaszában de tegnapig az aktív keretben tartották. Távollétében Joe Looney helyettesíti.

Frederick mellett sérültlistára került Terrance Williams is. A jelenleg 29 éves elkapónak két hete sérült meg a lába de már a sérülése előtt is csak epizódszerep jutott neki az idei szezonban. Az újonc Michael Gallup és a piacról szerződtetett Allen Hurns, Deonte Thompson páros mögött csak negyedik volt a sorban.

nfl.com, Fotó: cowboyswire.usatoday.com