Amit tudnod kell: Washington Redskins

Az elszalasztott lehetőség: Az NFL-ben soha nem fogják bevezetni a mulligan-t, de a Washington az 5. hét után talán el akarja fogadtatni ezt az elképzelést. A bye week után a Redskins-nek volt esélye arra, hogy megerősítsék az NFC East-ben a pozíciójukat, miután a divízió riválisok kikaptak vasárnap. De a Saints nem volt kedves velük a Superdome-ban.

Az igazság az, hogy néhány csapat tudta volna csak kezelni a Saints offense-t, amikor Drew Brees NFL rekordot döntött a passzolt yardok tekintetében. A Washington vezetőedzője, Jay Gruden a hétfő esti vereség után fellépett a pódiumra és csalódottságát fejezte ki csapata hibákkal tarkított teljesítménye miatt.

"Azt hiszem, az egész csapatunk rosszul játszott és ebben benne vagyok én is." mondta Gruden. "Azt hiszem, ebben az öltözőben remélhetőleg mindenki azt fogja mondani, hogy jobban kell játszania."

A defensive holding szabálytalanság, amit a korábbi Panthers cornerback Josh Norman követett el a Saints első drive-jában és a két harmadik down-os szabálytalanság a New Orleans következő támadó sorozatában extra játékokat adott Brees-nek - ami sosem jó dolog - és mindkét alkalommal touchdown drive-ot tudott vezetni. Ezután a Washington nem tudta elkapni a ritmust és nagy arányú, 43-19-es vereséget szenvedett.

A Washington irányítója, Alex Smith, aki 39 passzából csak 23 volt sikeres, 235 yardot passzolt, nem tudott passzolt TD-t szerezni, de a második negyedben volt egy futott touchdown-ja. A Redskins azonban soha nem volt igazán meccsben, bár a mutatójuk, amely most 2-2, elég a divízióban az első helyre.

A Saints 447 yardja ellenére a védelem az 5. héten a szezon legjobb teljesítményét produkálva csak 39 futott yardot engedett. A linebacker Ryan Kerrigan, a falember Johnathan Allen és 2018-as első körös Da'Ron Payne vezetésével a futás elleni védelem stabil volt, a hatodik legkevesebb futott yardot engedték meccsenként (92,5). Összességében a Redskins 227,8 passzolt yardot (a hetedik legkevesebb a ligában) és 320,2 yardot (az ötödik legkevesebb) engedett meccsenként.

Norman rövid padoztatása: A 2015-ös Pro Bowler-nek rossz napja volt, miután engedett egy 62 yardos touchdown passzt, amivel Brees rekordot döntött röviddel a félidő előtt. Norman-t mindig is megkülönböztetett figyelem kísérte, így nem volt nehéz észrevenni, hogy a második félidő elején nem volt a pályán.

Miután Norman tartaléka, az újonc Greg Stroman nem tudta megakadályozni Brees újabb TD passzát, Norman-t mindössze öt játék után visszaküldték a pályára.

Normannak volt mit mondania a meccs után? Ugyan már, ez egy komoly kérdés?

"Tüzes játékosként soha nem akarsz lejönni, de mindegy. Én megcsinálom, mert ez a főnök utasítása. Az ő felelőssége." mondta Norman.

Gruden világossá tette, hogy nem elégedett az NFL egyik legmagasabb fizetett defensive back-jének játékával. "Volt egy kis problémánk ott." mondta Gruden. Ez az egyik olyan dolog, amiről beszéltünk és ez olyasmi, amit korrigálni kell. Ez nem történhet meg a profik között."

Norman hatékonysága viszonylag visszaesett 2018-ban, de a 30 éves játékos továbbra is jelentős szerepet tölt be a Washington secondary-ben. Mind Norman, mind Gruden észrevételei kölcsönös megértést sugallnak, szóval érdemes lesz figyelni, hogy ezen a héten a Carolina ellen mi fog történni.

Az offense továbbra is keresi a következetességet a veteránok érkezése után: Smith és a running back Adrian Peterson holtszezonbeli érkezése után a Washington joggal reménykedhetett abban, hogy a győzelmek nem maradnak el. Eddig azonban az offense még mindig csak felszálló ágban van a másodéves támadó koordinátor Matt Cavanaugh irányításával.

Az offense nem képes következetesen pontokat szerezni: A Washington 20,8 pontot szerezve meccsenként a 24. helyen áll a bajnokságban. A Washington 358 szerzett yardja meccsenként és a 38 százalékos 3rd down sikerességi mutató egyaránt a 21. helyre elegendő, ami bizonyíték arra, hogy harcolnak a drive-ok életben tartásával. A New Orleans ellen a Redskins csak négyet tudott megoldani a 13-ból.

Öt kiemelkedő Kansas City-ben töltött szezont követően Smith fővárosi játéka megér némi összehasonlítást. A háromszoros Pro Bowler a 21. a meccsenkénti passzolt yardok (260,5) tekintetében és a 65,9%-os passz mutatója a 17. helyre elég. Olyan célpontokkal, mint a villámgyors futó, Chris Thompson és a tehetséges tight end, Jordan Reed - és az elkapó Josh Doctson várható visszatérése, miután kihagyta az 5. heti meccset - Smith hamarosan egyre jobb és jobb lehet.

Peterson viszont a 12. szezonjában küldetést kapott. Miután sokan kétségbe vonták, hogy a 2012-es MVP-nek bármi is maradt volna a tankban, Peterson 2015 után újra a legjobb formáját nyújtja, akkor még Viking volt. Az AP a TOP15-be rangsorolja a futások tekintetében a meccsenkénti 15 játékával és a 16. legtöbb yardot szerzi meccsenként (60,5).

Annak ellenére, hogy az 5. héten kétszer is megsérült a válla, Peterson vasárnap várhatóan játszani fog a Carolina ellen és ismét megpróbál segíteni az offense-nek végre elkapni a fonalat.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu