Kezd beindulni az acélos gépezet

pit.jpg

Van az a helyzet, amikor egy csapat hiába dominál egy találkozón, támad többet, lő rengetegszer kapura, passzol, az amerikai labdarúgás esetében lényegesen több jardot szerez, több ideig van a gárdánál a labda, ám ezek ellenére az ellenfél nem elég hogy végig meccsben van, de még a lefújás előtt győzelemre áll. Elmondható hogy ez a helyzet minden edző stáb rémálma. Jó csapat, működik a gépezet, és ez is kevés az üdvösséghez. Nos ilyen szituban volt az NFL hatodik körében a Pittsburgh is a Bengals otthonában.

cinpit.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy jó pár csapat úgy gondolta, hogy átalusszák a 2018-as szezon nyitó hónapját, és csak októberben kezdenek el felpörögni. Ezen gárdák közé tartozik a Steelers is, amely szeptemberben olyan mélyre ásta magát, amilyenre évek óta nem volt példa. Egy siker mellé, egy iksz és két zakó és a Cleveland Browns-szal holtversenyben csoportjának utolsó helye. Mindenki temette már Mike Tomlin gárdáját, teljes joggal teszem azt hozzá, hogy aztán eljöjjön az ősz második hava és vele elinduljanak Big Benék felfelé a létrán. Az Atlanta hazai legyőzését követően, Cincinnatiben kellett megmutatni, hogy Antonio Brownéknak, hogy a Falcons-verés nem kisiklás volt, hanem a normális.

Ahogy a videón is látható a Királynő Városban, hiába ment a futó játék (Conner 111 jarddal és két TD-vel zárt), ez nem volt elég semmire, hisz a félidőben 14-14 volt az állás. A második játékrészben a passzjáték is remekül ment már (JuJu és AB is 100 jard felett teljesített), egész meccsen sikerült jól megvédi Big Bent (nulla sack jött a Bengals D-től), ám a Tigrisek továbbra is ragadtak, sőt egy perccel a vége előtt Joe Mixon futásával a hazaiak álltak nyerésre.
A Steelers gépezet azonban nem esett össze, és az újra éledő Roethlisberger-Brown összjáték lezárta a találkozót:

28-21-es sikerével a Pittsburgh 50%-ék fölé tornázta idei mutatóját, és lelkileg a legjobb állapotban mehet a pihenő hétre. A következő 14 nap kulcs fontosságú lehet az arany-feketék számára, hisz a sérültek felépülése mellett, LeVeon Bell visszatérése is lóg a levegőben, akivel kiegészülve újabb lendületet kaphat a gépezet.