A hibák a meccs elején túl mély gödörbe lökték a csapatot

1. A döcögős kezdés

Ötvenegy héttel ezelőtt a Panthers Chicago-ba ment és 14-0-s hátrányt hoztak össze maguknak egy olyan csapattal szemben, amelyről sokan azt hitték, hogy simán kell verniük.

Amikor a Carolina vasárnap a meccs elején szenvedett a Redskins ellen, akik öt nappal korábban fájó vereséget szenvedtek a Monday Night Football találkozón, a cornerback Captain Munnerlyn észrevette, amit sokan mások is.

"Déjà vu érzésem volt." ismerte el Munnerlyn. "A tavalyi Chicago Bears elleni meccs jutott eszembe."

Ugyanúgy, mint akkor a Midwest-ben, a Panthers ismét engedett két touchdown-t, még mielőtt sokan a helyükre értek volna a stadionban.

"Azt hiszem, az első félidőben élettelenül játszottunk." mondta Munnerlyn.

De Greg Olsen nem volt olyan biztos ebben.

"Nem hiszem, hogy annyira élettelenek lettünk volna, csak nagyon sokat hibáztunk." mondta a tight end.

Nehéz nem egyet érteni ezzel.

Sokan azt gondolják, hogy hiba volt nem megpróbálni a 4th&inches kísérletet a középpályán a nyitó drive-ban, bár a vezetőedző Ron Rivera szenvedélyesen megvédte a játékhívást, miközben hozzáadott egy olyan opciót, amire nem is gondolt. A defense 3&out-ra kényszerítette az ellenfelét, de DJ Moore a punt visszahordás során elejtette a labdát, ami után a Washington megszerezte az első touchdown-t.

Kevesebb, mint öt perccel később a momentum kilengése tapintható volt. Úgy tűnt, hogy a New Orleans elleni szenvedés után a Redskins számára minden jóra fordul. A következő labdabirtoklásuk egy 59 yardos drive volt, amely egy újabb touchdown-nal végződött. A Panthers, amely mindössze 13 pontot engedett az első négy mérkőzés első negyedeiben, kevesebb mint 12 perc alatt 14 pontok kapott.

A dolgok még rosszabbra fordultak.

A második negyed második játékában Cam Newton passzát Josh Norman kapta el, aki 2016 karácsonya óta nem szerzett interception-t. A Panthers következő drive-jában Moore ismét elveszített egy labdát, ami után a Redskins mezőnygólt ért el.

Máris 17-0 volt az állás, nagyobb volt a hátrány, mint Chicago-ban.

"Igazából nem voltunk meccsben." mondta Olsen. "Nehéz leküzdeni az ilyen dolgokat és nyerni idegenben egy jó csapat ellen. Ez egy kemény feladat. Amikor minden ellened fordul, nem sokszor tudsz nyerni."

2. A Washington gyorsan bevitte az ütést

Amikor megkérdezték arról, hogy mi volt a legnagyobb csalódás a vereség során, Rivera rámutatott arra a játékra, amely Moore első fumble-jét követte.

"Amikor védekezésben nehéz helyzetbe kerülsz, mezőnygólra kell kényszeríteni őket, vagy labdát kell szerezned vagy valami hasonló. Nem hagyhatod, hogy kihasználják". mondta Rivera.

De a Redskins pontosan ezt tette, az első játékból egy 22 yardos touchdown-t szereztek, amikor a Washington irányítója, Alex Smith átverte a safety Eric Reid-et.

"Egy seams útvonalat futottak a Cover3 védekezés ellen." mondta Rivera. "Az irányító remek munkát végzett. Jobbra mozdult. A safety-nek arra kellett mennie és ez szabaddá tette a tight end-et a bal oldalon.

"Megettem. Dobó mozdulat balra, jobbra egy futás és már át is vertek. Teljesen mértékben az én hibám." tette hozzá Reid.

3. A speciális csapat is szenvedett

Az offense már az elején megbotlott. A védelem engedett egy 12 játékból álló touchdown drive-ot és 132 futott yardot. És a speciális csapat sem működött.

Ez volt a különbség ezen a héten.

"Az, hogy nem volt jó meccsünk, sok srác számára frusztráló." mondja Graham Gano. "Ez kemény. Sokkal jobban játszhattunk volna és általában óriási hatással vagyunk a játékra, szóval ezt a pirulát most nehéz lenyelni."

A múlt héten a Giants ellen óriási hatással voltak a meccs képére. Alapvetően megnyerték a meccset. Ezen a héten a speciális csapat hibát hibára halmozott.

Röviddel azelőtt, hogy Moore elejtette a labdát a punt visszahordás során, a játékos nem tudta megszelídíteni a Panthers punt-ját a Washington 5 yardos vonalán belül. Több büntetés is volt a visszahordások során és Gano kihagyta az első extra pont próbálkozását.

"Elrontottam. Nem találtam el jól. De javítottam és a következő rúgást értékesítettem." mondta. "Nagyszerű munkát végzünk egész évben, ezért frusztráló, hogy a speciális csapatnak ilyen meccse is van. Bízom a srácokban, akik itt vannak a csapatban és biztos vagyok benne, hogy javítani fogunk."

4. Szomorú visszatérés

Durva, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok az NFL-ben.

Az elmúlt napokban a Pantherland-i élet nagyszerűnek tűnt. A Carolina mutatója 3-1 volt és visszatért a csapatba Olsen és a linebacker Thomas Davis. Mindketten jól játszottak, majdnem az egész meccsen, de vasárnap ismét bebizonyosodott, hogy miért csapatjáték a foci.

"Határozottan kiengedtük a kezünkből ezt a győzelmet." mondta Davis. "Túl sok hibát követtünk el - támadásban, védekezésben és speciális csapatjátékban is. Amikor kimész és azokat a dolgokat csinálod, amiket mi ma csináltunk, akkor ezek a dolgok a meccsbe kerülhetnek."

A 2018-as szezonban az első meccsén Davis hat tackle-t és két levédekezett passzt ért el.

És Olsen, aki először játszott azóta, hogy újra eltörte a lábát az 1. héten, mindkét félidőben két elkapást produkált, összesen 48 yardért.

"Ha azt mondtad volna nekem a meccs előtt, hogy minden snap során a pályán leszek, akkor elfogadtam volna." mondta Olsen, aki később szembesült azzal, hogy kihagyott egy játékot.

"Nem hiszem, hogy ebben a ligában nyerhetsz azért, mert keményen próbálkozol. Jobban kell játszani. Ez nem az erőfeszítésen múlik; ez a részleteken múlik. A teljesítményen múlik. A végrehajtásin múlik. Azon múlik, hogy csinálod e, amit kell. Igen, keményen játszottunk a második félidőben. Mert ezt kellett csinálnunk. De ez nem olyan dolog, ami miatt megveregetheted a saját hátad. Nem nyertünk."

5. Barátkozó ellenfelek

A Panthers jobban tudja, mint bármelyik másik csapat, hogy Norman érzékeny a kettős irányváltásra. Szóval ezért állították oda Devin Funchess-t a második negyed második játékában.

Norman bekapta a csalit, de a Carolina balszerencséjére Newton dobását befolyásolta a nyomás és az egykori Panthers játékos 20 meccs után megszerezte első interception-jét.

"Örülök, hogy ellenük szakadt meg ez a sorozat, az ellen a csapat ellen, amelyikben játszottam. Van valami drámai ebben." mondta Norman.

Norman-nek ez nem volt elég. A Panthers következő drive-jában használta a "Peanut Punch"-ot, amit Carolina-ban tanult meg és kiütötte Moore kezeit közül a labdát, miközben Moore az elkapás után a yardokért harcolt.

"Láttam őt de ő nem látott engem. Nem vett észre." mondta Norman.

A meccs végén a FOX kamerái azt figyelték, ahogy Norman számos korábbi csapattársának, köztük Newton-nak is odaszólt. A képek szaftosnak tűntek, de ez nem volt több, mint ami a csata hevében általában meg szokott történni.

"Azok a srácok, tudják, mit érzek irántuk. Tudom, hogy mit éreznek irántam és ez a lényeg." mondta Norman. "Amikor belépsz azok közé a fehér vonalak közé, minden az ajtón kívülre kerül, tényleg.  A pályán kívül, a fehér vonalakon kívül még mindig a régi és új testvéreim. Ők ezt tudják jól."

6. Fantasztikus Funchess

Statisztikailag nem ez volt Funchess legjobb meccse a Panthers csapatával. De a statisztikák néha hazudhatnak.

A negyedik évét taposó elkapó óriási teljesítményt nyújtott, öt elkapással 74 yardot szerzett és egy szenzációs 23 yardos touchdown-t Quinton Dunbar felett.

"Már három hete ezt gyakoroltuk. Ha a labda rövid, menj vissza és szerezd meg, ha a labda az end zone végébe megy, kapd el." mondta Funchess és így elmondva könnyűnek tűnik.

Ez hasonlít ahhoz, amit Randy Moss csinált a cornerback-ek ellen a Hall of Fame karrierje során.

"Randy-ként verte meg azt a srácot." mondta Torrey Smith.

Funchess nem csak ezt a fantasztikus játékot hozta össze. Később Norman mellett csinált meg egy 15 yardos elkapást a Panthers negyedik negyedes touchdown drive-ja során.

"Két csodálatos elkapása is volt." mondta Smith. "Használja a testi adottságait, felmegy és elkapja. A legjobb játékok közül kettő, amit látnod kell."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu