Ha nem lenne a Cleveland Browns, a Bucs lenne az elmúlt évtized leglúzerebbje

Ha nem lenne a Cleveland Browns, talán más csapatok is odaférnének az 1/1-hez. Ha nem lenne a Cleveland Browns, nem lenne olyan franchise, ahol 1:31-es mérleg után is a helyén marad a vezetőedző. Ha nem lenne a Cleveland Browns, ki tudja, talán Johnny Manziel végül Tampában csapatta volna szét az arcát a foci helyett.

Mindezen múlttal a hátuk mögött is most valami mocorog ebben a csapatban. Az 1/1-es Baker Mayfield még ugyan nem váltotta meg a világot, mégis egy olyan mentalitást hoz a csapatba, ami nem volt jelen az elmúlt években. A Browns turnover mutatója jelen pillanatban +7, és ezzel a legjobb a ligában, míg a Bucs ebben a statisztikában a 30. helyen kullog, -6-os adattal. Lényegesen kevesebb pontot is kapott mérkőzsenként a védelmük ebben az idényben, mint a tampai defense. Draftolt játékosaik húzó emberekké nőttek. Myles Garrett 5 sack-nél, 3 levédekezett passznál és 2 kierőszakolt labdavesztésnél tart. A támadófal (mely jelenleg a 26. helyen van rangsorolva a ligában) erős kihívás elé néz, ha semlegesíteni szeretnék őt. Az idén draftolt cornerback, Denzel Ward vezeti holtversenyben a szerzett interception-ök statisztikáját 3 ilyen megmozdulással. De emellett 6 levédekezett passz, 1 kierőszakolt labdavesztés, 1 fumble után összeszedett labda és 1 mezőnygól kísérlet blokkolása van a neve mögött.

A tampai védelem és az újonnan megbízott Mark Duffner mindjárt fontos játékosok hiányával kell, hogy megküzdjön. A védőfalból hiányozni fog Vinny Curry és Gerald McCoy is, aki hasonló sérüléssel küzd, mint ami miatt Vita Vea is távol maradt a szezon elején. A Cleveland oldalán E.J.Gaines (DB), Rashad Higgins (WR) és Joe Schobert (LB) hiányzik majd.

Kérdéses játékosok tampai oldalon a két defensive back, Carlton Davis és Jordan Whitehead. Már megszokhattuk, hogy a hátsó alakulat is tizedelődik az idén. Milyen "jó" látni, hogy pl. Bradley McDougald, a Seattle csapatában bagóért játszik jól. Most bőven elférne a rosteren, de anno. Jason Licht amellett a Chris Conte mellett tette le a voksot, aki ugyancsak egy sérülés miatt már nem fog az idén Bucs szerelést húzni, s a játéka azelőtt sem volt fényes.

A Cleveland oldalán kérdéses játékos lesz még a támadó falember, J.C.Tretter.

Új hír még, hogy a csapatunk kijelölte kapitányait. Ez szerint a támadóknál Mike Evans és Ali Marpet, a védelemben a két linebacker Lavonte David és Kwon Alexander, a speciális egységnél Adarius Taylor viselheti ezt a titulust.

Vasárnap a Bucs a Clevelandet fogadja. S talán ki sem jelenthető egyértelműen, hogy esélyesként. Minden esetre mi csak ismételjük unásig!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com