Mit mond a Pro Football Focus a Giants támadófaláról?

Nem úgy sültek el a támadófalba fektetett dollármilliók ahogyan vártuk volna, továbbra sem sikerült konzisztenssé tenni a futás- és a passzblokkolást. Vajon hogyan értékeli a PFF a teljesítményeket?

Nate Solder (LT)

25-dik az offensive tackle-k rangsorában, 69,9-es értékeléssel áll jelenleg. Inkább a passzblokkolás az erőssége, amelyben 76,2, a futásblokkolásban pedig 56,8 összesített pontszámmal áll. Az itteni értékelés is megmutatja, hogy egyelőre a várakozások alatt teljesít, de a legjobb teljesítményt (75,2) az Eagles ellen nyújtotta, így előbb-utóbb talán összeáll a kép.

Will Hernandez (LG)

Ha valakivel, akkor vele abszolút elégedettek lehetünk, hiszen az 5-dik legjobb guard a ligában, 76,7-es pontszámmal. Ahogy vártuk, a futójáték segítésében a hasznosabb (77,5), de a passzjáték segítéséből is kiveszi a részét (71,4). Ha így folytatja, akkor valóban olyan játékos lesz amilyennek vártuk és néhány év múlva a liga legjobb guardjai között fogjuk tartani. Remélem így is lesz!

John Greco (C)

Jon Halapio volt a kezdő centerünk, de a sérülése után Greco-nak kellett előrelépnie a sorban. Egyelőre felemásan teljesít a rutinos falember, mindössze a 26-dik legjobb guard (55,1). Ő inkább a futásblokkolásban (60,2) jeleskedik, a passzok segítésében gyengécske (47,5).

Patrick Omameh (RG)

Azonnal a szurkolók célpontjává vált, eddig nem sikerült jól teljesíteni, pedig a Jaguars elleni podcastben Iktriad a Jacksonville egyik legjobb guardjának tartotta tavaly. Ehhez képest csak a 67-dik legjobb guard (51,5), a játék mindkét elemében gyengélkedik (pass block: 51,2, run block: 48,6).

Chad Wheeler (RT)

Ő a nemrég elküldött Flowers-t váltotta a fal jobb oldalán, de egyelőre ő sem felel meg az elvárásoknak, bár a fanbase ezt nem vette még észre. A PFF igen, náluk ő a legrosszabb OT a ligában (43,7). Sem a passz (44), sem a futásblokkolásban (39,9) nem jeleskedik.

Csapatszinten sem villogunk, a passzjáték segítésében a 31-dik a kezdőötös (60,6), run blockban a 20-dik helyen állunk (57,7).

Ti hogyan látjátok, szerintetek reálisak ezek a számok?

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu