Patrick Mahomes-el nem bírt a Bengals

Ma hajnalban a Kansas City Chiefs hazai pályán fogadta a Cincinnati Bengals csapatát és nagyon sima 45-10-es győzelmet arattak. Szokás szerint a támadóegység hozta meg a Chiefs sikerét de némi meglepetésre a védelem is nagyon összekapta magát.

Patrick Mahomes tovább javított az esélyein, hogy megválasszák az idei szezon legértékesebb játékosának. A Bengals ellen 4 touchdownt is kiosztott de az eladott labdája azért kicsit ront az összképen. Pályafutása első 8 mérkőzésén 22 touchdownt passzolt amivel megelőzte Kurt Warner-t és 1970 óta a TD-k számában ez a legtöbb.

Mahomes tegnap is 300 passzolt yard felett zárt így sorozatban már a hatodik találkozóján lépte át a határt és erre nála fiatalabb irányító még nem volt képes. Továbbá a szezon első hét mérkőzéséből ötször is 38 pont felett zártak ami rekordbeállítást jelent.

A Mahomes, Kareem Hunt és Tyreek Hill fémjelezte Chiefs támadóegység eddig nagyon megbízhatónak tűnik de a védelem a liga végéhez tartozik. Engedett yardokban utolsók míg engedett passzolt yardokban az utolsó előtti helyen állnak. A futójáték elleni védekezésben az átlagosnál gyengébben teljesítenek

Szerencséjükre az engedett pontokban a 21. helyen állnak. Azonban ha nem sikerül rendbe hozni a védelmet akkor komoly reményeket nem fűzhetnek a playoffhoz mert a rájátszásban a gyenge defense mindig megbosszulja magát.

Fotó: twitter.com