Blake Bortles marad a Jaguars kezdőirányítója, nem tradelnek Eli Manning-ért

A Jacksonville Jaguars messze a várakozások alatt teljesít ugyanis a tavalyi AFC Főcsoportdöntő után senki sem 3-4-es kezdést várt a csapattól. Szétesőben a csapat és szétesőben a kezdőirányítójuk Blake Bortles akit a vasárnapi "szenvedésen" le is cseréltek.

Bortles 12 átadásából 6 volt pontos és 61 yardot szerzett. 6 futásból még szerzett 30 yardot de két fumbleja volt a futásoknál és mindkétszer elvesztették a labdát. 0-20-as mérkőzésállásnál Cody Kessler állt be a helyére, a tartalék 30-ból 21-szer csapattársat talált, 156 yarddal, 1 TD-vel és 1 interceptionnel zárta a találkozót.

A mérkőzés után természetesen mindenkiben felvetődött a kérdés, hogy a hétvégi londoni mérkőzésen ki lesz a Jaguars kezdőirányítója. Doug Marrone vezetőedző tegnap eloszlatta a kétségeket és kijelentette, hogy Bortles marad a csapat kezdőirányítója.

A hírek szerint nem csak az volt a kérdés, hogy Bortles vagy Kessler mellett döntenek hanem az, hogy megpróbálják-e megszerezni Eli Manning-et. A Giants irányítója hajnalban vereséget szenvedett a Falcons (idei hatodik vereség) ellen és már évek óta témát szolgáltat, hogy vajon meddig marad a Giants irányítója.

Manning már 37 éves így nem jelent hosszútávú megoldást továbbá a tavalyi és főleg az idei szezonja alapján nem kaphatnak érte értékes Draft cetlit. A folyamatosan visszatérő Manning-Jaguars trade hátterében Tom Coughlin a Giants korábbi vezetőedzője, a Jaguars jelenlegi futball műveletekért felelős alelnöke áll de a Jaguars jelenlegi helyzetén nem sokat javítana a veterán irányító csak a fizetési sapkát terhelné meg.

nfl.com Fotó: express.co.uk