A védőfalemberét is elcserélte a New York Giants

damonharrison.jpg

Nem sokkal Eli Apple eltradelése után egy újabb játékosát is elcserélte a New York Giants. Bejelentették, hogy elcserélték a remekül teljesítő defensive tacklejüket Damon "Snacks" Harrison-t a Detroit Lions csapatával. A védőfalember ellenértékeként egy ötödik körös választást kapott a Giants.

Harrison a draftolatlanként a New York Jets csapatában kezdte meg a profi pályafutását miután nem került kiválasztásra a 2012-es Drafton. Az ideivel együtt három szezon óta volt a Giants játékosa. Pályafutása során 87 mérkőzésen lépett pályára (86-szor kezdőként), 383 tacklet, 5,5 sacket, 3 kierőszakolt fumblet, 1 interceptiont szerzett és 6 passzt védekezett le.

A Lions idén szenved a futás elleni védekezésben amiben segítségükre lesz a frissen megszerzett védő. Mérkőzésenként átlagosan 139,3 futott yardot engednek az ellenfeleknek ami liga harmadik legmagasabb értéke. Értékét hamar bebizonyíthatja ugyanis a következő négy hétben a Seahawks, a Bears és a Panthers személyében a liga három legjobban futó csapata ellen játszanak.

A Giants szempontjából kicsit érthetetlen a falember elcserélése mert ezzel egyértelműen meggyengül a védőfaluk. A csapat gyenge teljesítményének ellenére Harrison posztján még így is a legjobban teljesítő játékosok közé tartozott. Egyedül a fizetésével magyarázható az egész ugyanis 8 millió dollárt szabadítottak fel a jövő évi fizetési sapkából ami még fog jönni az újjáépülés előtt álló csapatnak.

nfl.com, Fotó: elitesportsny.com