A Panthers a szoros mérkőzéseket tekintve a liga legjobbjai közé tartozik

Ezek a szívrohamok meg fognak ölni! Minden bizonnyal úgy érzed, hogy a Panthers minden héten ezt csinálja. Ott volt a washingtoni befejezés, ahol Cam Newton és az offense majdnem meg tudta nyerni a meccset. Vagy ott volt a 63 yardos Gano mezőnygól, amivel legyőzték a Giants csapatát az utolsó másodpercekben.

Vagy a Donte Jackson interception, amikor a Cincinnati a meccs végén támadott. Vagy az utolsó dobás az end zone-ba az Atlanta elleni meccsen. Vagy a Dak Prescott-on elért sack, amely szertefoszlatta a  Dallas reményeit a nyitómeccsen.

A Carolina hat meccséből négy is olyan találkozó volt ebben a szezonban, amely hét vagy annál kevesebb pont különbséggel dőlt el. A másik két meccs? A Dallas ellen a Panthers 8, a Cincinnati ellen 10 ponttal nyert.

Ez rengeteg dráma egy szurkolói bázis számára. De Panthers szurkolók, nem vagytok egyedül.

Csak kérdezd meg a Browns vagy a Titans szurkolóit, két olyan csapat, amelynek öt-öt olyan meccse van ebben a szezonban, ami három vagy még kevesebb pont különbséggel dőlt el. Ráadásul a Browns már négyszer túlórázott.

Csak a múlt héten a New Orleans a Baltimore-t egy kihagyott extra pontnak köszönhetően verte meg, a Tampa Bay hosszabbításban nyert egy 59 yardos mezőnygóllal és a New York az utolsó percben még megverhette volna az Atlanta csapatát.

A Carolina-nak négy olyan mérkőzése van ebben a szezonban, amely hét vagy annál kevesebb ponton múlt ? Van még 12 másik csapat, akiknek legalább ennyi hasonlóan szoros meccse van eddig van ebben az évben.

2013 óta a Panthers 22 meccse dőlt el három vagy kevesebb ponttal. Ez az NFL-ben 10. legtöbb ezen időszakot tekintve. 2011 óta a Carolina 55 olyan meccset játszott, ahol egy TD jelentette a különbséget a végén, ami a 14. legtöbb a bajnokságban.

De ami lenyűgöző, hogy ezek közül a meccsek közül mennyit nyert meg a Panthers. A Carolina 2013 óta 13 3-pontos meccset nyert meg, ez pedig az NFL-ben holtversenyben a második legjobb eredmény.

Ugyanezt az időszakot figyelembe véve a Panthers 26 7-pontos meccset nyert meg, ami holtversenyben a legtöbb az NFL-ben.

Table inside Article
Győzelmek 7 vagy kevesebb pont különbséggel (2013-18)    
Csapat Győzelem Százalék
New England 26 70.3
Miami 26 65.0
Carolina 26 64.6

 

A Carolina a legutóbbi négy rájátszás szezonját figyelembe véve a Panthers az első ötben végzett a 7-pontos meccseket tekintve (2013-5., 2014-5., 2015-3., 2017-2.). 2016-ban a Panthers a 21. volt 2-6-os mutatóval ezeken a meccseken.

A drámai befejezés nem új dolog az NFL-ben. 2011-től 2017-ig az 1798 meccsből 848 (47,3%) ért véget hét vagy még kevesebb pont különbséggel. Ebben az időszakban a Carolina meccseinek 45,5 százaléka alakult hasonlóan, szóval a Carolina körülbelül ugyanannyi szoros meccset játszik, mint mindenki más. A különbség az, hogy több ilyen meccset nyernek. Ez az a különbség, ami meghatározza, hogy rájátszás csapat vagy ebben a ligában, vagy nem.

Tehát mi van azokkal a játékokkal a negyedik negyedben, amelyeket nem lehet elfelejteni és amik miatt a vérnyomásod az egekbe szökik? Tovább kell reménykedni abban, hogy keresztezni fogják a Carolina útját.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu