A Panthers továbbra is veretlen hazai pályán

Két egymást követő lassú kezdés után a Panthers 24 pontot szerzett az első félidőben a Ravens és az 1. helyen rangsorolt védelme ellen a Bank of America Stadium-ban a vasárnapi, 36-21-es győzelem során.

Az elején még 7-0-s hátrányban voltak, de utána a Carolina a második félidőt 17 pontos előnnyel kezdte, miután az öt első félidőben vezetett drive során három TD-t szerzett. Az irányító Joe Flacco visszahozta a Baltimore-t a félidő után, de a nickel cornerback Captain Munnerlyn véget vetett a Ravens drive-jának, amikor az első interception-jét szerezte 2015 óta.

A Carolina a Baltimore 49 yardos vonaláról támadhatott és a kicker Graham Gano végül berúgta a 44 yardos mezőnygólt, amivel 20 pontra nőtt az előny. Flacco válaszolt egy 9 yardos TD passzal a harmadik negyed végén, de egy 12 yardos futott TD a Panthers irányítójától, Cam Newton-tól a negyedik negyed elején megkoronázta a domináns Carolina teljesítményét.

"Azt hiszem, a srácok jó dolgokat csináltak mindhárom csapategységben." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Azt hiszem, hogy Eric Washington szép munkát végzett védekezésben. A támadó oldalon nagyon jó volt a ritmus. Cam Newton nagyszerű döntéseket hozott és igazán elégedett voltam ezzel."

Newton statisztikája: 21/29, 219 yard és két touchdown, emellett volt egy futott TD-je is. A rookie elkapó DJ Moore a legjobb meccsét produkálta ebben a szezonban, öt elkapással 90 yardot, két futással pedig 39 futott yardot szerzett. A támadófal nem engedett sack-et, míg a védelem két sack-et, hét QB ütést és két interception-t ért el.

"Nagyszerűen játszottunk." mondta Newton. "A Ravens védelme az egyik legjobb védelem azok közül, amelyekkel idén találkoztunk. Ez egy nagyszerű, csapatként elért győzelem volt."

A Ravens csapatában Flacco statisztikája: 22/39, 192 yard, egy TD és két interception, miközben a running back Alex Collins 11 futásból mindössze 49 yardot ért el. A rookie irányító Lamar Jackson három futásból 26 yardot ért el, öt passzából négy volt sikeres, ezzel 46 yardot és egy TD-t szerzett.

A Ravens 11 játékból álló, 75 yardos nyitó drive-ja után - melyet Collins egy 14 yardos touchdown-nal zárt le - a Panthers átvette az irányítást.

Newton Moore-nak adott egy 7 és egy 18 yardos passzt, mielőtt megtalálta az elkapó Devin Funchess-t egy 18 yardos átadással. A running back Christian McCaffrey zárta a drive-ot egy 11 yardos futással, amivel a Panthers az első negyed végén megszerezte az első pontjait.

A második negyed első játékában a defensive tackle Kyle Love letámadta Collins-t és kiütötte a labdát a kezéből, a defensive tackle Vernon Butler megszerezte a játékszert és nagyszerű mezőnypozícióba hozta az offense-t a Baltimore 12 yardos vonalán. A Carolina-nak három játékra volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a második TD-t, Newton a tight end Greg Olsen-nek adott egy 11 yardos passzt, ezzel már 14-7 volt az állás.

A rookie cornerback Donte Jackson megállította a Baltimore lendületét a következő drive-ban, amikor megszerezte első sack-jét pályafutása során. A Carolina következő drive-ja számos emlékezetes pillanatot eredményezett. Moore egy 33 yardos elkapással és egy pitch passz utáni fumble recovery-vel megszerzett 28 yarddal koronázta meg első félidei teljesítményét. A 10 játékból álló 99 yardos drive végén McCaffrey egy felpattanó labdát elkapva megszerezte a Carolina harmadik touchdown-ját.

A Carolina a szenzációs első félidőt a safety Mike Adams karrierjének 30. interception-jével zárta, ami után Gano egy 54 yardos mezőnygóllal 24-7-re növelte a Panthers előnyét.

A Panthers a héten a Buccaneers ellen próbálja majd megőrizni a hazai veretlenségét.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu