A Panthers korán és gyakran nyomás alá került az 52-21-es Steelers elleni vereség során

Az állandó defensive nyomás és a feltüzelt Steelers-offense miatt a Panthers 52-21-es vereséget szenvedett a Thursday Night Football meccsen.

A Carolina kezdte a találkozót egy kilenc játékból álló, 75 yardos TD drive-ot vezetve, ez volt az első pontokat hozó nyitó drive a 2. hét óta. A running back Christian McCaffrey folytatta a hatékony játékát, összesen 40 futott yardot valamint egy 20 yardos touchdown elkapást ért el az irányító Cam Newton passzából, amivel a Carolina 7-0-ra vezetett.

A vezetés rövid életű lett, mivel a Steelers-nek csak két játékra volt szüksége ahhoz, hogy két touchdown-t szerezzen. Az irányító Ben Roethlisberger az offense első támadását egy 75 yardos touchdown passzal kezdte és fejezte be, amit JuJu Smith-Schuster kapott el, majd a linebacker Vince Williams szerzett interception utáni TD-t a Carolina következő drive-jának első játékában.

"Beszéltünk arról, hogy tartani kell az előnyt és sajnos nem sikerült." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nagy játékokat engedtünk és eladtuk a labdát, ezt pedig nem tehetjük meg, ha meg akarjuk nyerni a meccset."

A running back James Conner a Steelers második támadását egy 2 yardos touchdown futással zárta, 21-7-re növelve vezetését az első negyed végén. Egy Julius Peppers sack - a harmadik ebben az évben - és egy levédekezett labda megakadályozott egy újabb Steelers touchdown-t, de a kicker Chris Boswell értékesítette az 50 yardos mezőnygólt, amivel 24-7 lett az állás.

Miután a Panthers egy visszanézés után megkapta a first down-t, Newton McCaffrey-nek adott egy 25 yardos TD-passzt, amivel csökkentették a 17 pontos hátrányt. Néhány játék később az elkapó Antonio Brown 53 yardos touchdown-t szerzett a Panthers újonc cornerback-je, Donte Jackson mellett, így a Pittsburgh 31-14-es vezetett a félidőben.

A harmadik negyed első 6:42-je a Steelers csapatáé volt, Roethlisberger a tight end Vance McDonald-nak adott TD-átadással zárta a 12 játékból álló, 75 yardos drive-ot. A Steelers védelme ismét nyomást gyakorolt ​​Newton-ra, ahogy egész éjszaka, negyedik alkalommal sack-elték és 3&out-ra kényszerítették a Carolina-t az egyetlen harmadik negyedben vezetett támadás során.

Egy újabb hosszú touchdown drive a Steelers csapatától már 45-14-es vezetést jelentett. A Panthers elkapója, Curtis Samuel a kickoff utáni visszahordás során szeretett volna lendületet adni a csapatnak, de a Steelers fullback-je, Roosevelt Nix kieröszakolt egy fumble-t, a 13 yardos visszahordással ért véget a harmadik negyed. Ez alapozta meg a 9 yardos touchdown "drive"-ot.

Kevesebb mint hat perccel a vége előtt McCaffrey megszerezte harmadik TD-jét, de ez már csak szépségtapasz volt, mert a Carolina franchise rekordot jelentő 52 pontot engedett a szezon harmadik veresége során.

Newton 29 passzából 23 volt sikeres, 193 yardot, két touchdown-t és egy interception-t dobott. McCaffrey 77 yardot és egy TD-t ért el 14 futásból, valamint 61 yardot és két touchdown-t szerzett öt elkapásból. Roethlisberger 328 yardot és öt touchdown-t dobott, 25 passzából 22 volt jó, miközben Brown és Smith-Schuster együtt 186 elkapott yardot és két TD-t szerzett. Conner 65 futott yardot és egy touchdown-t szerzett.

A Steelers védelmében a defensive end Cameron Heyward két sack-et szerzett, míg Watt, Williams és a linebacker Bud Dupree is szerzett egy-egy sack-et a domináns játéksorán. Csütörtökig Newton-t csak tizenkét alkalommal sack-elték ebben a szezonban.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu