Sharrif Floyd 180 millió dollárra pereli az Őt korábban műtő orvosi stábot

Nem nyugszik bele a karrierjét korán lezáró sérülésbe a volt Vikings DT, Sharrif Floyd, aki most 180 millió dolláros pert indított az őt még 2016-ban megműtő orvosok ellen.

Sokat járhat a bíróságra a híres ortopédiai szakorvos, Dr. James Andrews és még pár orvos, akiket a volt védő, Sharrif Floyd perel éppen, ugyanis a vádló szerint nagy hanyagsággal végeztek rajta térműtétet, ami következtében olyan szövődmény keletkezett, ami miatt soha többé nem léphet pályára az NFL-ben, de sehol máshol sem. Emiatt most 180 millió dollárt követel tőlük, mert szerinte ez az a jogosan neki járó összeg, amitől ő emiatt elesett.

Brad Sohn, aki Floyd ügyvédje megerősítette, hogy a panaszt Orlando-ban, Florida-ban nyújtották be az Orange County bíróságon. Sohn úgy véli, hogy legalább 200 millió dolláros kárt okoztak ezzel az ügyfelének, aki az NFL egyik top DT-je volt és karrierje során ennyi, neki jogosan járó összegtől esett el.

Floyd 2013-ban kerület a csapatba a DRAFT első körében, és azóta 44 meccsen szerepelt, legutóbb 2016 szeptemberében. 2016-ban az első meccs után antroszkópos műtétre volt szüksége. A műtét során egy komolyabb, átfogó műveletet hajtottak végre annak ellenére, hogy elvileg csak egy kisebb műtétre lett volna szükség. De a kereset szerint indokolatlanul erős fájdalomcsillapítót fecskendeztek az egyik idegbe, ami miatt a játékos olyan mértékű ideg- és izomkárosodást szenvedett a jobb térdében és a jobb lábának alsóbb részein, ami már soha nem fog helyre jönni.

A játékos soha nem tud már felépülni teljesen ebből a sérülésből, így értelemszerűen a pályára sem térhet vissza.

Korábban a Vikings csapatánál próbálkoztak be, hogy fizessék ki a neki járó pénzt, mert Floyd nem saját hibájából nem tud játszani és szerintük járna neki még több, mint 10 millió dollár. Ezt a csapat tudomásul vette, de nem fizettek neki csak 1-2 millió ajánlottak, de ez Floyd-éknak nem volt jó opció.

Az ügy most ott tart, hogy Floyd-ék pert indítottak Dr. James Andrews, egy aneszteziológus, két sebész és még pár orvos ellen, az összeg pedig a már említett 180 millió dollár.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó:nationalfootballpost.com