Amit tudnod kell: Detroit Lions

Válaszok keresése: Ez még nem a vég a Detroit (3-6) és az elsőéves edző Matt Patricia számára, de miután nem sikerült pontokat szerezni, megállítani az ellenfeleket vagy nyerni az elmúlt hetekben, a Lions bizonytalan helyzetben van a 11. heti, Carolina elleni meccset illetően.

Az offense-ben az irányító Matthew Stafford - a Lions 135 millió dolláros játékosa az elmúlt nyáron ötéves szerződés hosszabbítást írt alá - nem úgy nézett ki, mint az a játékos, aki 2016-ban és 2017-ben vezette a csapatot.

Az év elején Stafford a Jets elleni 48-17-es vereség során karrier csúcsot jelentő négy interception-t dobott. Nem egy ideális kezdés egy olyan játékosnak, akik az utolsó két évben a 31. helyen szerepelt az NFL Top 100-as listáján. Eddig Stafford a 17. helyezett a passer rating (93.8) mutató alapján a kezdő irányítók között, és a 19. a meccsenkénti passzolt yardok (265) tekintetében. 29 alkalommal sack-elték, ez holtversenyben a negyedik legtöbb, a touchdown/interception aránya 16/8.

A három győzelem során Stafford hat TD-t passzolt egy interception mellett és kétszer is legalább 75 százalékos passz hatékonysági mutatóval zárt, de a Lions három meccses vereség sorozata során csak négy TD-t és három interception-t dobott. A leginkább kellemetlen statisztika azonban, hogy 19 alkalommal sack-elték ezen időszak alatt, 10 alkalommal vitték földre a Vikings elleni meccsen a 9. héten.

Miután Stafford egyik legmegbízhatóbb opciója, az elkapó Golden Tate Philly-be költözött október 30-án, az offense még jobban elkezdett akadozni. Az újonc futó Kerryon Johnson-on kívül nem sok mindenki van, akit meg lehet említeni. Johnson már akkor is jól játszott, amikor a 4. héten kezdő lett; a TOP15-be tartozik a futott yardok (554) tekintetében és a szezon harmadik leghosszabb futásával büszkélkedhet, miután 71 yardot tudott szerezni a Dolphins ellen egyetlen játék során. Az elkapók, Marvin Jones Jr. és Kenny Golladay csodálatosan játszottak, de Stafford és a támadófal árnyéka önmagának.

A védekező oldalon a történet nagyjából azonos; a Lions az ötödik legtöbb pontot (27.1) és futott yardot (132.7) engedi meccsenként. Az elmúlt három héten 86 pontot engedtek az ellenfeleiknek. A Detroit secondary a nyolcadik legkevesebb passzolt yardot (229.4) engedte, de az ellenfelek utolsó 12 touchdown-jából hét a levegőben érkezett.

A sérülések is problémát jelentenek: A csapat nem úszta meg sérülések nélkül, a 34-22-es, Bears elleni vasárnapi vereség során a Lions - a tight end Luke Willson, a Pro Bowler guard T.J. Lang és az All-Pro cornerback Darius Slay nélkül - több kezdőjátékos esetében is sérüléssel kellett, hogy megbirkózzon. Johnson, Golladay és a defensive tackle A'Shawn Robinson is azok között voltak, akik ideiglenesen elhagyták a pályát, mielőtt visszatértek a meccsbe, de a legjelentősebb veszteségek a tight end és az elkapó pozícióban érték a csapatot.

A másodéves tight end, Michael Roberts, aki Willson-t helyettesítette, a második félidőben vállsérülést szenvedett és nem is tért vissza, így tovább csökkent a csoport, amelyben csak Levine Toilolo-ra támaszkodhatnak. Természetesen, ha Toilolo, aki szintén előbb lejött a pályáról a vasárnapi meccsen, elérhető lesz vasárnap.

A legnagyobb csapás Jones, a 28 éves elkapó hiánya, aki öt TD elkapással a csapat legjobbja. Jones akkor szenvedett térdsérülést, amikor megpróbálta elkapni a jobb oldalvonal mellett a labdát a harmadik negyed végén és nem is tért vissza a pályára.

Ha Jones a 11. héten inaktív lesz a Panthers ellen, akkor a támadó koordinátor Jim Bob Cooter nagy erőkkel fog támaszkodni Golladay-ra (aki a csapat legjobbja 601 elkapott yarddal), az újonc Brandon Powell-re és az újonnan érkezett veteránra, Bruce Ellington-ra.

A harmadik negyed döntő lehet: A Carolina offense küzdött azzal, hogy pontokat szerezzen a harmadik negyedekben. A Detroit védelme nehezen tudja megállítani a csapatokat a harmadik negyedben. Ez olyasmi lehet, amire vasárnap a félidő után figyelni kell.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu