Alex Smith súlyosan megsérült, véget ért a szezonja

Tegnap este igen súlyos lábsérülést szenvedett a Washington Redskins kezdőirányítója Alex Smith. Az irányítót azonnal kórházba szállították és kiderült, hogy két helyen is eltört a lába. Eltört a sípcsontja és a szárkapocscsontja is így egyből megműtötték amivel véget ért az idei szezonja. Remélhetőleg ez a sérülés nem jelenti a pályafutása végét.

Ez azért merült fel mert a sérülés kísértetiesen hasonlított Joe Theismann sérülésére. A Redskins Hall of Famer irányítója 1985-ben olyan súlyosan megsérült, hogy többet már nem tudott pályára lépni az NFL-ben. A korábbi irányító egyből kitweetelte, hogy Smith lába pontosan úgy állt mint az Övé akkor.

 

Csak saját felelősségre:

És hihetetlen de nagyon sok párhuzam van a két sérülés között. Smith-nek és Theismann-nek ugyanúgy a jobb lába sérült meg és a két sérülés között napra pontosan 33 év telt el. Emellett Smith is a 40 yardos vonalon sérült meg és mindkét mérkőzésen 21-23-ra kikapott a fővárosi csapat. Smith lábát J.J. Watt míg Theismann Lawrence Taylor törte el, kettejükön kívül senki más sem tud felmutatni 3 Év védője címet.

Smith helyét tartaléka Colt McCoy vette át aki egész jól teljesített bár nem sikerült megfordítania a mérkőzést. A fő probléma az, hogy a Redskins rosterén nem szerepel harmadik számú irányító. A csapat vezetősége a mai napon így több szabadügynököt is edzésre hívott. Köztük van Mark Sanchez és E.J. Manuel is. Előbbit már le is igazolta a Redskins.

 

Egymás mellett Smith és Theismann sérülése:

nfl.com, Fotó: twitter.com