A Panthers fordítása a Lions ellen kevésen múlott a 20-19-es vereség során

Majdnem egy újabb negyedik negyedbeli fordítást láthattunk, de a sikertelen kétpontos kísérlet megpecsételte a Carolina sorsát, a Panthers vasárnap 20-19-re kikapott a Detroit csapatától a Ford Field-en.

A Carolina a második egymást követő héten kezdte a meccset pontszerző drive-ot vezetve. A saját 10 yardos vonalukról indulva a Panthers 90 yardot haladt a pályán, köszönhetően Newtonnak, akinek a hat passzából öt sikeres volt, ezzel 80 yardot szereztek. A támadást egy 1 yardos Newton-passz zárta, amit a teljesen szabadon álló Olsen-nek dobott.

A Lions válaszolt a Panthers hosszú első drive-jára, Johnson egy 8 yardos TD futással zárta a 12 játékból álló, 72 yardos támadást. A Carolina következő drive-ja rövid életű volt, miután Newton-t sack-elte a Detroit linebacker-e, Devon Kennard - a csapat legtöbb sack-et szerző játékosa - 3rd&5-nél az első negyed végén.

A Carolina védelme néhány yardveszteséges tackle-el megállította a Lions következő támadását. Egy újabb rövid Panthers drive-ot követően újra a védelem volt a pályán, de a csapat 3&out-ra kényszerítette a Lions-t, a defensive end Mario Addison állította meg a running back Theo Riddick-et a backfield-en, -4 yardon.

A Lions defensive end-je, Ezekiel Ansah állította meg a Carolina negyedik támadását egy sack-kel, ami végül oda vezetett, hogy a kicker Matt Prater egy 54 yardos mezőnygóllal 10-7-es vezetéshez juttatta a Detroit csapatát a félidőben.

A Panthers a második félidőben próbálta feltüzelni magát, miután három punt és egy interception volt az eredménye az utolsó négy első félidei támadásnak. Moore meg is tett mindent ennek érdekében, egy Newton-passzból 82 yardos játékot csinált. A Panthers-nek három lehetősége is volt eljutni az end zone-ig, de mindhárom alkalommal megállították őket, az utolsó játék egy -12 yardot jelentő sack volt.

Gano megpróbálta megmenteni a drive-ot egy 34 yardos mezőnygól kísérlettel a Detroit 16 yardos vonaláról, de a rúgás a bal kapufán csattant, elpazarolva az óriási pontszerzési lehetőséget. Stafford több nagy passzal Prater-t egy 32 yardos mezőnygól kísérlethez juttatta, aki ezzel növelte a Detroit előnyét a harmadik negyedben 13-7-re.

13-7-es hátránynál a Carolina reményei szinte szertefoszlottak a harmadik negyed végén, amikor az irányító Cam Newton bal lába megbicsaklott, miután a Lions védő ráesett 2nd&8-nál. Newton pár percig lent maradt, de csak egy snap-et hagyott ki, mielőtt a negyedik negyed elején visszatért.

A Lions 3&out-ja után Newton és társai visszatértek a pályára és a Panthers egy 10 játékból álló, 92 yardos TD drive-ot vezetett, aminek a végén Newton az elkapó Curtis Samuel-nek adott egy 12 yardos passzt. A vezetés elérhető közelségbe került, de az eredmény maradt 13-13, miután a kicker Graham Gano kihagyta az extra pontot.

Egy Julius Peppers sack majdnem megállította a Detroit következő támadását, de az irányító Matthew Stafford kiforgott jobbra és megtalálta az elkapó Kenny Golladay-t egy 36 yardos passzal 3td&15-nél, életben tartva a drive-ot. Pillanatokkal később Stafford ismét Golladay-nek passzolt - ezúttal a cornerback James Bradberry védekezett rajta - egy nehéz 19 yardos touchdown átadást, amivel a Lions 20-13-ra vezetett.

Egy rövid Panthers drive lehetővé tette a Detroit számára, hogy lezárja a meccset, de a linebacker Luke Kuechly szerelése 2nd&6-nál végül punt-ra kényszerítette a Lions-t. Newton 34 yardos bombája a running back Christian McCaffrey-nek izgalmas utolsó két percet eredményezett. Négy játékkal később az újonc elkapó DJ Moore kapott el egy 8 yardos Newton-passzt mélyen az end zone jobb sarkában, egy pontra csökkentve a hátrányt.

A Carolina megpróbálkozott a kétpontos kísérlettel, de Newton passza az elkapó Jarius Wright-nak nem volt sikeres. Gano megpróbálkozott egy onside kick-kel, de a Panthers nem tudta megszerezni azt, így Stafford letérdelhetett és bezárhatja az ajtót a Carolina fordítással kapcsolatos álmai előtt.

"Nos, azt hiszem, idegenben neki kell menni a kétpontosnak, hogy megnyerd a meccset." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Lehet, hogy a hosszabbításban nekünk kedvezett volna a pénzfeldobás, lehet, hogy megállítottuk volna őket, miért ne próbálnánk meg a kétpontost?"

Newton a sérülés után a tizennyolc negyedik negyedbeli passzkísérletből 13-at oldott meg, 163 yardot és két touchdown-t passzolt. Összesen 357 yardot, három TD-t és egy interception-t dobott a 25/37-es mutató mellett. A tight end Greg Olsen mindössze 8 yardot szerzett a két elkapásával, de Newton-nal összehozták a duó 35. TD-jét - ez a harmadik legtöbb az aktív QB-TE párosok között.

Moore az elkapók között a legjobb volt a karrier csúcsot jelentö 157 elkapott yarddal és egy TD-vel, míg Devin Funchess két elkapással szerzett 39 yardot a szülővárosába való visszatérése során, de nem tudott megszelídíteni néhány látszólag elkapható labdát.

Stafford 23/37-es mutatóval, 220 yarddal és egy touchdown-nal zárta a meccset. A rookie running back Kerryon Johnson 87 futott yardot és egy TD-t ért el, mielőtt a harmadik negyedben egy sérülés miatt le nem jött a pályáról, Golladay 113 elkapott yarddal és egy TD-vel zárt. A Detroit védelme egy interception-nel, három sack-kel és hat levédekezett passzal járult hozzá a sikerhez.

Miután a legutóbbi két - idegenbeli - meccsét is elveszítette, a Panthers-nek (6-4) esélye lesz arra, hogy hazai pályán megállítsa a mélyrepülést vasárnap este, amikor a Seahawks (5-5) csapatát fogadják a Bank of America Stadium-ban.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu