A Seahawks kicsit másképp néz ki, mint legutóbb, amikor a Panthers találkozott velük

Russell Wilson még mindig sokat fut és nagy játékokat csinál, Pete Carroll még mindig energikus oldalát mutatja az oldalvonal mellett és a Seahawks (5-5) továbbra is versenyben van a rájátszásért. De sok mindent megváltozott a Seattle irányítója és vezetőedzője körül, mióta a Panthers-Seahawks rivalizálás még a csúcsponton volt néhány évvel ezelőtt.

"A Seattle egy kicsit más csapat lett, mint amelyikkel játszottunk az évek során." mondta a tight end Greg Olsen. "Sok az új arc, de ugyanaz a stílus, ugyanaz a kultúra. Tudják, hogy kell nyerni, tudják, hogy kell jól játszani."

"Ez egy kultúra és ez fontos." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Pete Carroll remek munkát végzett. Folyamatosan versenyben vannak a rájátszásért."

A Seahawks 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az alapszakasz meccseket a Panthers ellen, valamint a 2014-es Divisional Playoff meccsen is legyőzte a Panthers-t.

"Egy olyan csapat, amely sok nehézséget okozott nekünk." mondta Rivera.

2015-ben a Panthers átírta a forgatókönyvet, legyőzték a nemezisüket - Rivera nevezte így - egy drámai fordításos győzelemmel az alapszakasz elején, majd később a Divisional Round meccsen is.

Legutóbb 2016-ban, egy vasárnapi meccsen találkoztak, amit a Seahawks könnyedén megnyert.

De ez a 2018-as Seattle meglehetősen másnak tűnik. Itt van néhány leginkább figyelemre méltó változás.

RUNNING BACK-EK

Távozott: Marshawn Lynch, Thomas Rawls

Érkezett: Chris Carson, Rashaad Penny, Mike Davis

A Panthers 2012-15 között a "Beast Mode" ellen kellett, hogy harcoljon és dicséretes munkát végeztek a jelenlegi Oakland Raiders játékos ellen. Rawls, aki most szabadügynök, 106 yardot és két TD-t szerzett a Panthers ellen 2016-ban.

Carson, Davis és az első körös pick Penny jelenleg a Seattle háromfejű szörnye a backfield-en. Azok után, hogy tavaly 23. volt a futójátékuk, a Seahawks újra a liga egyik legjobban futó alakulata, átlagosan 154,3 yardot szereznek meccsenként.

"Néhány éven keresztül nem tudtuk megtalálni a folytonosságot."  mondta Carroll, aki Rivera-hoz hasonlóan mindig a stabil futójátékot tekinti a legfontosabbnak. "Ez az első dolog, ami segített nekünk. A támadófal játéka is sokat javult és kicsit változatosabban csinálunk dolgokat."

ELKAPÓK

Távozott: Jermaine Kearse, Luke Willson

Érkezett: David Moore, Nick Vannett

Kearse megbízható célpont volt, most már a Jets csapatának tagja. Willson, aki most már a Lions-ban játszik, egy tüske volt a Carolina szemében, miután volt egy pár TD elkapása.

Moore egy újabb példa arra, hogy a Seattle drágaköveket tud találni a késői körökben is. Az egykori hetedik körös választásnak 310 yardja és négy touchdown-ja van. Vannett a legjobb tight end, 2016-ban a harmadik körben választották. A korábbi Panther Ed Dickson mögötte van a Seattle depth chart-ján, de a múlt héten a  Thursday Night Football meccsen győztes TD-t szerzett a Packers ellen.

PASSZ SIETTETŐK

Távozott: Michael Bennett, Cliff Avril, Bruce Irvin

Érkezett: Frank Clark, Dion Jordan, Barkevious Mingo

Bennett (a Philly-hez került egy trade után), Avril (visszavonult) és Irvin (előbb a Raiders, majd a Falcons csapatának tagja lett) sok pusztítást vitt véghez közösen.

De a Seattle megújította az első sorát. Clark egy robbanékony defensive end, akit a Panthers jól ismer és már 10 sack-je van idén. Jordan és a Mingo a Dolphins és a Browns egykori első körös választása, akik a Seahawks csapatánál is megmutatták magukat.

SECONDARY

Távozott: Richard Sherman, Earl Thomas, Kam Chancellor

Érkezett: Tre Flowers, Shaquill Griffin, Bradley McDougald, Tedric Thompson

A híres "Legion of Boom"-ban szerepeltek a legjobb defensive back-ek és a Panthers-nek mindhármójuk ellen a lehető legjobban kellett játszania.

Ám Sherman szabadügynökként a 49ers csapatához került, Thomas súlyos sérülést szenvedett és véget ért a szezonja, Chancellor pedig a PUP-listára került (valószínűleg nem is játszik már többet).

Tehát most inkább úgy néznek ki, mint a "Legion of Whom?", de továbbra is kihívást jelentenek az ellenfelek támadóalakulatai számára. A Seattle a 11. a védelem (348,1 engedett yard meccsenként) és a passz elleni védekezést (236,2 engedett passzolt yard meccsenként) tekintve.

"Lehet, hogy már nincs meg a "Legion of Boom", vagy a játékosok, akik a csapat arcai voltak," mondta Cam Newton, "de ez a csapat még mindig képes magas szinten játszani."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu