Mire számíthatunk a Ravens elleni mérkőzésen

Holnap este sor kerül az idei 11. mérkőzésünkre amelyen a Baltimore Ravens otthonába látogat az Oakland Raiders. Az esélyek, mint idén több alkalommal, most sem nekünk kedveznek de az NFL-ben nem lehet biztosra menni és minden héten történnek meglepetések.

A Ravens oldalán a legfontosabb, hogy a múlt héthez hasonlóan most is Lamar Jackson lesz a kezdőirányító. Joe Flacco sérülése miatt az idei elsőkörös választott kezdőként is bemutatkozhatott az NFL-ben és sikerrel vette a találkozót. A Bengals ellen Jackson volt a Hollók legjobb futója ugyanis 119 futott yardot szerzett.

A futás orientált támadóegységre pedig fel kell készülnie a Raiders-nek ami igazából rossz hír a csapat számára. A védelem a liga utolsó előtti egysége a futás elleni védekezésben így biztosan sok futójátékot hívnak majd Baltimore-ban. A Hollók a futójátékukkal a liga közepéhez tartoznak de Jackson-al kiegészülve sajnos hatalmas fenyegetést jelentenek ránk.

A Raiders futójátéka ezzel szemben finoman szólva sem kiemelkedő viszont annyira azért nem rossz. Doug Martin és Jalen Richard éves futósonkénti átlaga 4 yard felett áll és az utolsó mérkőzéseken már kezdett összeállni a futójáték de most igazán nehéz feladatuk lesz mert a Ravens egysége a negyedik legjobb a futások megállításában.

A futó és a passzjátékot nagyban meg fogja határozni a támadófal teljesítménye. Az idei fal nem a legstabilabb ráadásul jelenleg több játékos is kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik. A center Rodney Houston boka, a guard Gabe Jackson mellizom míg az idei elsőkörös tackle Kolton Miller térdsérüléssel bajlódik. Mindegyikük limitált edzésmunkát végzett a héten és remélhetőleg mindhárman pályára tudnak lépni holnap este.

Derek Carr dolga akkor sem lesz egyszerű ha jól dolgozik majd előtte a támadófala. Martavis Bryant térdsérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót így Jared Cook-al, Seth Roberts-el és a visszatérő Jordy Nelson-al kell majd kooperálnia. Vagy még bevonhatják a játékba az újonc Marcell Ateman-t aki a múlt héten játszotta az első tétmérkőzését az NFL-ben amit 4 elkapással és 50 yarddal zárt.

A Ravens védői az idei szezonban 29 sacket szereztek míg a támadófalunk már 33-at engedett a szezonban. Ellenkező oldalról sem fest túl jól a helyzet ugyanis a védőink mindössze 9 alkalommal vitték földre az irányítókat. Ezzel szemben a Flacco-Jackson páros csak 20 alkalommal végezte a földön.

A Hollók védőegysége kiemelkedően teljesít az idei szezonban. Az engedett pontokban és össz yardban a liga legjobb, míg az engedett passzolt yardok tekintetében a 2 második helyen állnak. A futás ellen gyengébbek de így is a kiemelkedő 4. helyet foglalják ellen.

A számok tekintetében igen nehéz feladat előtt áll a Raiders. Nyomás kell Jackson-ra és össze kell zavarni a fiatal irányítót. Meg kell védeni Carr-t akinek a secondary-t kell megcéloznia (és hanyagolni a szokásos rövid passzokat) mert talán itt sebezhető az ellenfél. A futójáték sajnos biztosan nem fog kiemelkedően teljesíteni így mindenképpen a levegőben kell megverni Őket és a lehető legjobban megállítani a Ravens játékosait a földön.

És lesz egy ismerős arc is ellenfélnél:

 

Fotó: sports.yahoo.com, silverandblackpride.com