Ravens-Raiders beharangozó

ravenbeh.jpg

Újabb hétvége, újabb erőpróba szeretett hollóink számára! Ezúttal ismét hazai környezetben várhatjuk a megmérettetést, a Raiders látogat az M&T-be. A wild card helyekért folytatott ádáz harc az AFC-ben továbbra is rendkívül kiélezett, így nincs mese, be kell húzni a mai derbit, ha nem akarunk lemaradni ellenfeleinkkel szemben. Erre minden esély adott lesz, ma reggelre már 12 pontos favorit lett a Ravens több szakoldalon is (tegnap még „csak” 10 pont volt ez a határ).

Már a Raiderses kollégáknak is kifejtettem tegnap, hogy egy rookie QB keresve sem találhatna jobb matchupokat első két kezdő meccsére, mint a Bengals és a Raiders, pláne ha ez a bizonyos újonc irányító futni is szeret. Összességében tehát hasonló izgalmakat várhatunk a támadó oldalon, mint a múlt héten, meglátjuk ma milyen napot fog ki, a Lamar vezette támadó alakulat. Nyargaljunk is át a statisztikai adatokkal kiegészített kulcsfontosságú pontok elemzéséhez, ha eddig nem sikerült meggyőzni a tisztelt publikumot a Ravens „favoritságát” illetően!

1. Fuss Forest, fuss!

A Bengalst múlt héten sikerült két vállra fektetni a futójátékkal, nem is csoda, hiszen övék a legrosszabb védelem a ligában, ha labdacipelésre kerül a sor. Ezen a téren a Raiders sem emelkedik ki, ugyanis ők is a liga végén kullognak ebben a szegmensben, konkrétan egyetlen hellyel előzik meg a tigriseket ebben a statisztikai mutatóban. Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy az előző heti sémákon csak egy picit kell csiszolni, „Raidersesre” szabni őket, és ismét célravezető lehet a futás orientált játék. Ugyanis Lamarral kiegészülve egész pofás kis yardmennyiséget sikerült összegyűjteni a múlt heti győzelem során. Tehát tessék felkészülni, a Gus Bus pontban hétkor indul a körútra!

2. A passzsiettetés hatványozottan perdöntő lehet!

Mivel a hollóknál továbbra is hiányzik OT James Hurst, kezdő tackle, ismét érdekes lehet a támadófal masszivitása. Brown jr. eddig tökéletesen oldotta meg a pótlásra irányuló feladatokat, reméljük ma is vállalható teljesítményt nyújt majd. Stanley is kisebb sérüléssel bajlódott a múlt héten, szintén csak reménykedni lehet, hogy nem eredményez ez nála formaromlást semmilyen szinten. A Carr védelméért felelős osztag már tavaly óta nem az igazi, rengeteg pénzt öltek a minőségi pufi állományra Oakland-ben, azonban ha egy potens rusher sor állt a vonal másik oldalán, igencsak megszenvedtek az eddigi meccsek során. Fontos tehát, hogy hol tud jobb egységet alkotni a támadófal, hiszen szorult helyzetben Lamar sem fog tudni lubickolni, és Carr is képes eléggé pontatlanná válni, ha nő a nyomás!

3. Mi lesz veled secondary?

Múlt vasárnap elég nagy fejetlenség jellemezte védelmünk hátsó alakulatának játékát. J.Smith hozta a szokásos buta büntetéseket, Weddle és Jefferson szinte használhatatlan volt, ha zónavédekezésre került a sor. Ergo mindenképp kellene a formajavulás, hiszen Carr, ha idén picit pontatlanabb is a szokottnál, szerintem egy potens irányító, aki nehéz helyzetbe tudja hozni a lilákat a kora esti órákban, ha nem áll végre össze a secondary. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez lehet az egyetlen fegyvere a Raidersnek, még ha hiányos is az elkapó állományuk. Fontos lenne tehát, hogy a hosszú passzokat szoros emberfogással öljük meg, illetve az is, hogy ne omoljon össze a coverage játék elváltások és rossz zónabelépések miatt.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary