A Seahawks szállította a Panthers első hazai vereségét

A Panthers védelme az elejétől fogva a reflektorfényben úszott, de negatív értelemben. Miután segített a linebacker Luke Kuechly-nek egy szerelésben a meccs első játékában, Jackson egy comb sérülést követően már nem tért vissza a pályára. A cornerback James Bradberry ugrott be a helyére, aki 3rd&9-nél a szezon során az első sack-jét szerezte, megállítva a Seattle támadását.

A Carolina az első negyedben kétszer is eljutott a red zone-ig, de csak a második alkalommal sikerült pontokat szereznie egy 26 yardos Gano mezőnygóllal. Az első támadás akkor ért véget, amikor a nyolc yardos vonalról nem sikerült eljutni az end zone-ig negyedik kísérletre sem. Newton a negyedet 5/5-ös passz mutatóval és 73 yarddal zárta.

Wilson egy 19 yardos passzal kezdte a második negyedet és néhány további sikeres passz után a Seahawks egy 33 yardos mezőnygóllal feliratkozott az eredményjelző táblára. Egy gyors Panthers támadás után a Seahawks offense következett, de a linebacker Shaq Thompson sack-je a Seattle-t mélyen a saját térfelén tartotta és punt-ra kényszerítette.

A Carolina-nak mindössze négy játékra volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a meccs első TD-jét, Curtis Samuel és DJ Moore nagyszerű reverse játékai sokat segítettek ebben. Newton 7 yardos TD passzt adott Samuel-nek, ezzel 10-3-ra módosult az állás, a félidőt tökéletes mutatóval zárta (8/8, 102 yard). Carson egy hét játékból álló, 75 yardos támadást zárt le egy 1 yardos futással, ami ismét döntetlent eredményezett.

Az utolsó másodpercekben - mivel a Carolina-nak már nem volt időkérése - a speciális csapat sietett fel a pályára és Gano egy 25 yardos mezőnygóllal a Carolina-t 13-10-es vezetéshez juttatta a félidőben.

Miután az öt első félidős drive során négyszer is mélyen a Seattle térfelére merészkedtek, a Panthers a második félidőt egy újabb hosszú drive-val kezdte. A Seahawks cornerback-je, Bradley McDougald vetett véget a támadásnak egy interception-nel, amelyet a tight end Chris Manhertz-nek szántak a Seattle 18 yardos vonaláról.

Egy óriási 54 yardos passz jött Wilson-tól Moore-nak, ami után a running back Rashaad Penny egy 1 yardos futással először juttatta vezetéshez a Seattle csapatát (17-13). A Carolina válaszolt egy nyolc játékból álló, 75 yardos TD drive-ot vezetve, melyet McCaffrey egy yardos játéka zárt, ezzel 20-17 lett az állás.

A negyedik negyed elején egy Carolina facemask szabálytalanság, valamint egy sorsdöntő fumble segített Janikowski-nak, hogy egy 30 yardos mezőnygólt rúghasson, amivel 20-20 lett az állás.

A következő drive-ban a running back Christian McCaffrey megállíthatatlan volt, egy középső futással szerzett 59 yardot, majd egy 15 yardos futást is bemutatott. 3rd&2-nél az irányító Cam Newton McCaffrey-t találta meg egy 2 yardos touchdown átadással, amivel visszavették a vezetést.

Négy egymás utáni sikeres passzal eljutottak a Carolina 35 yardos vonaláig, majd a Seahawks irányítója, Russell Wilson 27-27-re  módosította az állást, amikor az elkapó David Moore-nak adott egy mély, 35 yardos touchdown passzt. Moore-t a cornerback Corn Elder fogta, aki Donte Jackson helyére érkezett, miután a játékos az első negyedben megsérült.

Két perc volt már csak hátra, amikor a Panthers offense a Seattle 34 yardos vonaláig jutott, 52 yardos mezőnygól kísérlethez juttatva a kicker Graham Gano-t, aki azonban elhibázta a rúgást. Egy 43 yardos Wilson bomba az elkapó Tyler Lockett kezébe megteremtette a lehetőséget Janikowski és a Seahawks győzelem számára.

Az utolsó másodpercekben a kicker Sebastian Janikowski megnyerte a Seattle-nek a meccset egy 31 yardos mezőnygóllal, így vasárnap a Panthers a harmadik vereségét szenvedte el egymás után - az elsőt a Bank of America Stadium-ban ebben a szezonban.

"Össze kell tartanunk. Még mindig van öt meccsünk. A mi kezünkben van a sorsunk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "A győzelemért kell játszani. Ez a legfontosabb."

A vereség során McCaffrey és Newton teljesítménye volt kiemelkedő. A 125 futott és 112 elkapott yardjával McCaffrey az első Panthers játékos lett a franchise történetében, aki több mint 100 yardot szerzett mindkét kategóriában egy meccsen. Emellett volt még két touchdown-ja is.

Newton, aki 14/14-es passz mutatóval és 159 yarddal fejezte be az első félidőt, a meccs végén 25/30-as, 256 yardos, 2 TD-s mutatóval zárt, valamint 63 futott yardot is szerzett. Ez volt a hatodik meccse egymás után, amikor legalább 100-as passer rating mutatóval zárta a meccset.

Wilson 339 passzolt yardot és két touchdown-t ért el 22/31-es passz mutatóval. Lockett és Moore is 100 elkapott yard fölé jutott és egy-egy TD-t is szereztek, miközben a running back Chris Carson az 55 futott yard mellé szerzett egy TD-t.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu