Ki válthatja Dirk Koetter-t? Itt az első név!

Bár Dirk Koetter még javában tolja az évet, az újabb csalódást keltő szezon arra ösztönöz szakértőt, szurkolót egyaránt, hogy kéretlenül is keresse az utódját. Az első név aki felmerült Kliff Kingsbury a Texas Tech vezetőedzője.

Patrick Mahomes, Baker Mayfield. Jól csengő nevek az NFL fiatal irányítói névsorában. A közös az bennük, hogy mindkettejük Kingsbury kezei alatt nevelkedett, bár utóbbi csupán csak első egyetemi évét töltötte Texasban. Mindketten szépen mutatkoztak be az NFL-ben, különösen Mahomes, aki talán leginkább viseli a Texas Tech vezetőedzőjének keze munkáját.

Az egyébként irányítók felkészítésében orientált edző azt mondják jó pedagógiai érzékkel van megáldva, s nem utolsó sorban rendszere arra épül, hogy a csapat karmesterének erősségeit hozza felszínre. A Buccaneers csapatával foglalkozó szakelemzők állítják, Kliff Kingsbury kiváló mentora lehetne a jövőre immáron ötödik profi évébe lépő Jameis Winston-nak. S ez nem lenne mindegy a csapat életében, mert meglátásuk szerint Winstonban igenis megvan a potenciál, csak valakinek végre a felszínre kellene hozni azt.

Én személy szerint nem is tudom mit gondoljak erről. Azt tudhatjátok rólam, hogy nincs túl sok időm egyetemi focival foglalkozni és Texas Tech meccseket sem láttam sűrűn az elmúlt időben. Ezért aztán nem mondanék semmit pro vagy kontra a szakemberről. Mindegy esetre ami tény, a 2013 óta vezetőedzősködő Kingsbury győzelem-vereség mutatója bizony nem pozitív. 35-40 számszakilag.

Ettől még persze valaki válhat jó vezetőedzővé akár az NFL-ben is, de furcsa ha valaki ekkora tanár, mint mondják, akkor miért áll negatívban csapata mérlege? Én azért ebbe inkább beleérzem azt, hogy mi Bucs szurkolók és a szakértők is el vagyunk ájulva példának okáért attól, hogyan is hasít a Chiefs offense, Patrick Mahomes-szal az irányítói poszton. A tampai szimpatizánsok is azt szeretnék, ha a Bucs offense is ennyire stabilan hozna jó teljesítményt. Ezért aztán afelé az edző felé fordulnak, akinek a keze alól kijött ez a fiatal tehetség. S ez az 1979-es születésű Kliff Kingsbury.

Én még azért mindig azt mondom, hogy bár nagyon fontos a vezetőedző személye is természetesen, a Buccaneersnek egy új general manager-t kell találnia. Egy olyat, aki jól tudja menedzselni a draftokat.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: clutchpoints.com