Christian McCaffrey a legjobb szezont produkálhatja a Panthers running back-ek között?

Christian McCaffrey a legjobb szezont hozhatja össze futóként a Panthers történetében? Jó úton halad efelé. A 11 meccsen McCaffrey összesen 1,365 yardot szerzett - ez jelenleg a negyedik legtöbb az NFL-ben. Ugyanolyan dinamikus volt a futó- és a passzjátékban is.

McCaffrey-nek 757 futott yardja és öt futott touchdown-ja van. Emellett a csapat legjobbja 71 elkapással, 608 elkapott yarddal és öt touchdown-nal. Ó, és ebben a szezonban a snap-ek 97 százalékában a pályán volt - ez a legtöbb az NFL-ben a running back-ek között.

A Seahawks elleni meccsen 100 futott és 100 elkapott yard fölé jutott, ami még soha nem történt meg a csapat történetében.

McCaffrey újraírja a Panthers rekord könyvét a futóként szerzett elkapások számának tekintetében is. És jó ütemben halad afelé, hogy új franchise rekordot állítson fel az egy szezon alatt megszerzett scrimmage yardok tekintetében.

De van két másik jelölt is a "Legjobb szezon egy Panthers futótól" címért és az, hogy a Carolina (6-5) bejut-e a rájátszásba, szerepet játszik majd abban, hogy McCaffrey káprázatos 2018-as szezonjára hogyan emlékszünk majd.

DeAngelo Williams, 2008

Williams franchise rekordot ért el az egy szezon alatt futott yardok tekintetében, amely még mindig él, amikor 1,515 yardot szerzett 2008-ban, amikor a Carolina 12-4-es mutatóval zárta az alapszakaszt, mielőtt a Divisional Round-ban vereséget szenvedtek. A Panthers utolsó kilenc meccsén hét alkalommal is 100 futott yard fölé tudott kerülni.

Williams emellett 18 futott touchdown-t szerzett (ami szintén franchise rekord) és volt még két elkapott TD-je is, így összesen 20 TD-t szerzett (ez is franchise rekord). 22 elkapással 121 yardot ért el, így 1,636 scrimmage yarddal zárta a szezont, ami szintén franchise rekord.

Stephen Davis, 2003

Davis, a hagyományos erőfutó running back 1,444 yardot futott és nyolc alkalommal jutott be az end zone-ba 2003-ban, amikor az első évét töltötte a Panthers csapatánál, miután hét szezont játszott Washington-ban. Ez volt a franchise rekord addig, amíg Williams meg nem döntötte.

Davis átlagosan több mint 100 futott yardot szerzett meccsenként annak a csapatnak, amely a franchise története során először jutott be a Super Bowl-ba.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu