Egy újabb emlékezetes december?

Végre megszabadulunk a novembertől. Jöhet a december. "A november hónapnak vége és ez nem volt egy nagyszerű hónap a számunkra." mondta a cornerback Captain Munnerlyn. "Itt az ideje, hogy átlépjünk decemberre és a legjobb formánkat hozzuk."

Munnerlyn a Panthers csapatának a tagja volt a Ron Rivera korszak kezdetén, amikor az első két csapat 2011-ben és 2012-ben szenvedett az elején, de decemberben 7-2 volt a mutatójuk. Munnerlyn utolsó évében ez ki is fizetődött, amikor 2013-ban a Panthers 4-1-es mutatót produkálva decemberben kiharcolta a rájátszásban a pihenőhetet.

Most, hogy novemberben 1-3-as mutatót produkáltak - a Carolina legrosszabb mutatója Rivera irányítása alatt, az őrült 2014-es szezonon kívül, amire még visszatérünk - a Panthers reménykedik abban, hogy tovább javítják Rivera 24-10-es decemberi mutatóját. Ez a Seattle csapatával holtversenyben az NFC legjobb mutatója és csak a Pittsburgh-nek valamint a New England-nek van jobb mutatója.

"Jobbak lettünk, ahogy telt az év." mondta Munnerlyn. "Már az első alkalommal, amikor itt voltam Rivera-val, akkor is látszott."

A Panthers és a Patriots az egyetlen olyan csapat, amely 2011 óta decemberben minden évben legalább 50%-os eredményt ér el és a Carolina folytatnia kell ezt a sorozatot a Tampa Bay ellen vasárnap, hogy esélyük legyen hat év alatt az ötödik alkalommal is bejutni a rájátszásba.

De Rivera, Miután a Panthers három meccses vereség sorozatba szaladt bele, nem a csapat emlékezetes decembereiről beszél.

"Az emberek folyamatosan arról beszélnek: "Ezt kell csinálni, azt kell tenni, ezt kell tenni, hogy bejuss a rájátszásba." mondta Rivera. "Ezt nem csinálhatod addig, amíg meg nem teszed az első lépést és meg nem nyersz egy meccset. A következő feladatra kell koncentrálnunk és ez most a meccs lejátszása és a meccs megnyerése."

Három héttel ezelőtt a Panthers ott volt a Saints sarkában az NFC South-ban és a divízió bajnoki cím vagy a wild card volt az összes beszélgetés témája. De a Carolina most 6-5-tel áll és "ha a szezon véget érne ma", ott sem lenne a rájátszásban az egymás elleni eredmények miatt.

"Feladtuk a helyünket, amit elértünk és így most már nem hibázhatunk." mondta az elkapó Torrey Smith. "Minden meccshez úgy kell hozzáállnunk, mintha rájátszás meccs lenne. Minden meccset nyerni kell."

Ez volt a megközelítés a korábbiakban említett 2014-es szezonban is, amikor egy hatmeccses vereség sorozatot követően a Panthers 3-8-1-es mutatóval kezdte a decembert. A divízió többi csapata is szenvedett, így az esély megmaradt és a Carolina egy optimista és határozott Rivera vezetésével négy egymást követő győzelmet aratva bejutott a rájátszásba. Ahol szintén nyertek egy meccset.

Azok az alapszakaszbeli győzelmek, amelyek megváltoztatták a dolgokat, a Saints, a Buccaneers, a Browns és a Falcons elleni meccsek voltak, a Panthers utolsó öt mérkőzése idén decemberben ugyanezen csapatok ellen lesz.

De egy újabb emlékezetes december csak akkor jöhet össze, ha a Panthers odafigyel december 2-án, ha a Buccaneers ellen odafigyelnek vasárnap.

"Mindenkinek megfelelő a hozzáállása a csapatban." mondta a running back Christian McCaffrey. "Sok nagyszerű vezéregyéniségünk van. Ezekben az időkben két dolgot tehetsz; össze kell tartanunk és kell egy kis jó értelemben vett motivációs nyomás."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu