Chiefs - Ravens beharangozó

ravenschiefs.jpg

Elérkezett a 14. játékhét is, hihetetlenül gyorsan telik a szezon, mintha tegnap lett volna, hogy a Ziccerben együtt vigadtunk a Bills péppé verésén szeptember 9-én. Azóta sok minden változott, egy viszont biztos, már csak 4 meccs van hátra az idei alapszakaszból. Melyek közül hatalmas előrelépést jelentene a Ravens számára, ha a két tutinak vélt találkozó megnyerésén kívül (Buccaneers,Browns), a Chiefs-Chargers duó valamelyikét is sikerülne legyőzni. Erre ma este 19:00-tól kínálkozik a lehetőség, ugyanis szeretett hollóink a Chiefs vendégei lesznek. Nem lesz könnyű menet az biztos!

Mostanában ránk jár a rúd, vagyis konkrétan inkább a „mit mond az ellen?” rovatunk sínyli meg a decembert, ugyanis ebben a hónapban még egy csapat magyar rajongói oldala sem állt kötélnek (a Chiefs szimpatizánsok sem). Így ma is az én feladatom, hogy kihelyezzem, a „helyenként objektivitást tartalmaz!” táblát és pár független szakoldal segítségével rávilágítsak a reális esélyekre. Az ESPN tudorai 75%-ra saccolják a Kansas City győzelmét, míg a hollók 24.8%-os győzelmi esélyt mutathatnak fel (0.2%-ot a döntetlen is kapott nyilván). A Fox munkatársainál -6 pontos favorit a piros gárda, a PFF heti tippelős mókájában pedig minden szakértő Chiefs győzelmet vár az est végére. A fáma szerint tehát még inkább underdog szerepkörben várhatja a kickoffot a Ravens, mint a múlt héten a Falcons ellen.

Ezek után lássuk a már megszokott kulcspontokat, melyek könnyen befolyásolhatják a meccs végkimenetelét:

1. A védelem idei egyik legnagyobb próbája lesz a mai!

Októberben egy hasonlóan félelmetes O-t (Saints) már sikerült önmagához képest limitálni. Ma is ez lesz a feladat, hiszen a Chiefs támadósora is hihetetlenül precíz, jól hangolt gépezet érzetét kelti. Ha sikerülne hasonlóan masszív teljesítményt hozni a D-nek, mint a múlt héten Atlantában, akkor és csakis akkor lehet esélye a hollóknak. Tehát, ismét kell a nyomás, minél nehezebb helyzetbe hozzuk a derék Patrick Mahomes kollégát, annál több esélye lesz odaérni a secondarynek az átadásokra. Biztosan kemény meccs vár a Ravens defensive back állományára, WR Tyreek Hill levédekezése komoly feladatnak ígérkezik.

2. Futni vagy passzolni? Ez itt a kérdés!

Annyira igazából nem nagy kérdés, véleményem szerint ezúttal is meglehetősen futás orientált lesz kedvenceink támadójátéka. Gus ismét indíthatja a buszt, Lamar megint lubickolhat, Dixon és Montgomery pedig azon fáradozhat, hogy kollégáik munkáját ahol csak tudják kiegészítsék/kozmetikázzák. Hogy miért is? Mert zsinórban a negyedik olyan csapattal nézünk farkasszemet, akik a liga alsó felébe tartoznak a futások levédekezésében. 122 futott yardot nyel be átlagban a Kansas meccsenként, ezzel 22. helyen tanyáznak ligaszinten ebben a szegmensben. Ha sikerülne pár jó kis RPO játékkal fűszerezni a labda cipelősdit, vagy a pálya közepén Snead, esetleg Crab nem hozna fejenként 2-3 dropot és meg tudna iramodni, azt mondom, lenne keresnivalónk akkor is, ha pontháborúvá fajulna a derbi.

3. Jó pár puzzle darab hiányozhat mindkét oldalról

Már említenem sem kell, nálunk ismét a támadófal és a secondary problémás a sérülések terén. CB Tavon Young, CB Anthony Levine Sr. kérdéses az utóbbiból, OG Alex Lewis és OT James Hurst pedig az előbbiből, továbbá OLB Tim Williams játéka sem borítékolható. A Chiefs-től biztos hiányzó WR Sammy Watkins, illetve TE Demetrius Harris és S Eric Barry játéka kérdéses. Sajnos nálunk érint fontosabb szegmenseket a sok hiányzó, hiszen a falnak és a secondarynek is nagyon egyben kéne lennie ma este, meglátjuk a pótlásért felelős játékosok hogyan helyettesítik a kezdő szintű kollégákat.

4. Mennyire befolyásolja ellenfelünket, a Hunt balhé?

Mint ismeretes a Chiefs hét közben megszabadult elit futójától RB Kareem Hunt-tól. Csúnya ügy, érzésem szerint jól döntöttek, de kérdés rövidtávon mennyire nyomja rá a bélyeget ez az incidens a csapat teljesítményére. Könnyen lehet, hogy okoz némi problémát a dolog leküzdése ellenfelünk számára. Na nem komoly problémakörre gondolok, de ha kiesik egy top 10-es futód a képletből, akkor bizony nem kerül könnyebb helyzetbe az O, illetve az élességben is okozhat ez némi zavart. Hiszen hiába beszélünk profi játékosokról, mindenki fejében ott motoszkálhat egy meg nem futott first down után, hogy ezt bizony Hunt nevetve megcsinálhatta volna, ha nem gurul el a gyógyszere. Lehet, hogy teljesen lényegtelen spekuláció ez a pont, és a Chiefs gond nélkül túllép ezen, de akár kedvező is lehet számunkra, hogy nem történt minden zökkenőmentesen az eheti riválisnál az elmúlt napokban.

Sok pénzt nem tennék a tippemre, de egy próbát akár megérhet „buli” jellegű szelvények esetében. Érthető a 10-2-vel álló, otthon veretlen Chiefs fölénye a meccs előtt, de a múlt héthez hasonlóan itt is lehet esélyünk elcsípni a győzelmet, ám ehhez hihetetlen precíz módra kell váltania szeretett hollóinknak is! Ha 30 pont alatt tudjuk tartani a kansasi alakulatot bármi benne van, tehát legyen 27-26-os Ravens győzelem a tippem. Az 51 pont mint over/under most egész baráti a fogadók számára, majdnem biztos vagyok benne, hogy ez most az over tartományba fog esni.

Láss csodát, ma este nem kell stream oldalak sokaságát böngészni a meccsélményhez, csupán annyi a dolgunk, hogy 7 előtt pár perccel benyomjuk a TV-t a Sport 2-re, és már nézhetjük is kedvenceinket élő egyenes adásban. Ennek óriási előnye, hogy a discordon sem lesz spoiler vihar, ha valakinek csúszna kicsit a stream, hiszen egységesen a képernyő előtt tudjuk követni az eseményeket. Gyertek ma is, a rájátszáshoz közeledve a hangulat hétről hétre jobb a Ravens dühöngőben! 

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary