Mi kell ahhoz, hogy a Panthers bejusson a rájátszásba?

A Panthers ezen a héten egyetlen dologra összpontosít, hogy megnyerje a vasárnapi meccset Cleveland-ben, de a játékosok tudják, hogy a vasárnapi siker csak a kezdet.

"Azt hiszem, egy olyan helyzetben vagyunk, amikor muszáj nyernünk." mondta a safety Eric Reid. "Ha be akarunk jutni a rájátszásba, ez az egyetlen módja. Ha találgatnom kell, nekünk nyernünk kell, majd szurkolni egy pár csapatnak, hogy segítsenek nekünk."

A Panthers négymeccses vereségsorozata, amely 6-6-os mutatót eredményezett, azt jelenti, hogy a győzelem - bár nagyon valószínű, hogy a Carolina kiérdemelne vele egy playoff részvételt - nem garantálná a Panthers helyét. De ha minden rosszul sül el, akkor is lehetséges, hogy a szurkolók kedd reggel arra ébrednek, hogy a Panthers ismét "a saját sorsát irányítja".

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a 14. héten ezeknek a dolgoknak kell megtörténnie:

A Carolina megveri a Cleveland-et.
A Philadelphia megveri a Dallas-t.
A Seattle megveri a Minnesota-t.
A New York Giants megveri a Washington-t.

Ha mind a négy dolog megtörténik és a Panthers 10-6-os mutatóval zárja a szezont, a legrosszabb forgatókönyv a Carolina számára egy hármas holtverseny a két NFC wild card helyért - ebben a holtversenyben a Seahawks lenne az 5. kiemelt a másik két csapat elleni győzelme miatt és a Panthers lenne a 6. kiemelt az Eagles vagy a Cowboys elleni győzelem miatt.

A Panthers-nek csak három dologra van szüksége ahhoz a 14. héten, hogy visszatérjenek a "ha ma lenne vége a szezonnak, ők lennének ott a rájátszásban" pozícióba. Ha a Panthers, a Seahawks és az Eagles is nyerni tudnak ezen a hétvégén, akkor a Carolina lesz a 6. kiemelt a playoff grafikákon, amiket mindenütt látni fogunk, miután elült a por a Seattle-Minnesota Monday Night Football találkozó után. Ugyancsak láthatjuk rajta a Carolina-t, mint a hatodik kiemelt csapatot, ha a Panthers és a Seahawks nyer, míg a Redskins veszít.

Legyen az győzelem vagy vereség a Cleveland ellen vasárnap, a Panthers matematikailag még esélyes lesz a rájátszásba jutásra. Mind a négy meccset megnyerve a Panthers nagyon valószínű, hogy a rájátszásba jut.

De vajon további lendületet adna-e, ha a Panthers úgy kezdené meg a 15. hetet, hogy tudják, a  győzelem garantálja a rájátszást?

"Egymás után négy meccset vesztettük el." mondta Mike Adams. "Miért ne nyerhetnénk négyet egymás után?"

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu