Kiütéses győzelem a Fővárosban

Egy laza vasárnapi fővárosi kiruccanáson vannak túl a játékosaink, könnyed győzelmet sikerült aratni a teljesen széteső Redskins ellen. Régen volt már ilyen, de a második félidőre gyakorlatilag eldőlt a győzelem sorsa.

Odell Beckham Jr. nélkül állt fel az offense, egy kisebb sérülés miatt New Yorkban maradt a legjobb elkapónk. A szokásosnál is nagyobb teher hárult így Saquon Barkley-ra, aki elfogadta a kihívást és majdnem 200 scrimmage yardot szorgoskodott össze. Jól ültek Pat Shurmur hívásai, sikerült túljárni a Redskins védelem eszén és ahogy haladtunk előre az időben annál jobban adta fel az ellenfelünk a mérkőzést.

Sikerült OBJ-t pótolni, azt hozta Evan Engram amit vártunk tőle és Corey Colemant is be tudtuk vonni az elkapásokba. Nem lehetett panasz a kezdőinkre, egy-egy játék kivételével a támadófal is tette a dolgát. Az utolsó negyedre beállt Kyle Lauletta, akinek nem sok babér termett és egy INT-t is dobott, de legalább belekóstolt az NFL légkörébe. Nem nagyon kell túlmisztifikálni a pályára lépését.

Nem tudott mit kezdeni a védelemmel Mark Sanchez, akit az elkapói sem támogattak és 2 INT-t is dobott. A washingtoni támadók sem pörögtek és látszott rajtuk, hogy totálisan szétestek a két irányító, valamint a fél támadófal elvesztése után, de jó volt látni, hogy sokkal kiszámíthatatlanabb védelmet állított ki James Bettcher és a korábban beígért agresszív stílus is előkerült.

Újra remekelt Olivier Vernon, aki Trent Williams ellen szerzett 1,5 sacket, ezt a teljesítményt vártuk a legjobb passzsiettetőnktől. Az 5. interceptionjét szerezte meg Alec Ogletree, akinek van egy megállapodása Pat Shurmurral, állítólag megbeszélte a vezetőedzőnkkel, hogy az 5-dik pick után lehetőséget kap majd a támadók között is. Kíváncsian várom. Összességében olyan gyenge volt ez a mai Washington, hogy tök felesleges elemezni bármit is.

Újabb győzelmet arattunk, ezúttal végre egy nagyon simát, amit régóta vártam. Továbbra is azt vallom, hogy jelenleg a W-k és nem a kicsivel magasabb drafthely a hasznos, a jó évadzárás lendületet adhat a következő szezon elejére is. Egyre jobb munkát végez Pat Shurmur, akinek sikerült elérnie, hogy ismét jó érzéssel üljek le Giants meccset nézni.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu