A játékosok frusztráltak, zavarodottak, miután Clevelandben folytatódott a sokkoló vereségsorozat

Senki sem látta ezt előre. A Pittsburgh elleni Thursday Night Football meccsen elszenvedett súlyos vereség után, amikor a Panthers 6-3-ra rontotta a mutatóját - a vereség sokak szerint "megalázó" volt egy olyan csapat számára, amely lendületben volt - senki sem gondolta, hogy öt vereség jön egymás után és 6-7-es mutatóval állnak majd a 14. hét után.

"Nem számítottam erre. Nagy várakozással tekintettünk erre a szezonra." mondta Mike Adams a Carolina 26-20-as Browns elleni veresége után. "Sajnálatos módon ez nem jól alakult. Csak magunkat hibáztathatjuk."

Akkoriban a Panthers öltözőjének veterán vezetői úgy vélték, hogy a Steelers elleni vereség a fiatal srácok számára ébresztőként szolgálhat, hogy hosszú távon jó dolog lehet, miközben a Carolina a rájátszás felé halad.

De ehelyett egy megoldhatatlan feladat kezdetének bizonyult.

"A dolgok megtörténnek." mondta a defensive end Julius Peppers. "A terveid nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnéd."

A Panthers rájátszásba jutásának esélye hétről hétre egyre csökken. De most már a csapat, amely reménykedett abban, hogy megnyeri minden meccsét, kétségbeesetten küzd egy győzelemért.

"Hogy őszinte legyek veled, nem érzem úgy, hogy elveszett volna az önbizalom, vagy bármi ilyesmi. Egyszerűen nem teljesítünk jól a pályán." mondta Peppers. "Úgy éreztük, hogy ma nyerni fogunk, úgy éreztük, hogy nyerni fogunk a múlt héten. Úgy érezzük, hogy minden meccset megnyerhetünk. Ez tehát nem az önbizalom hiánya miatt van. A végrehajtás nem megfelelő."

A végrehajtás a vereségsorozat ideje alatt - ez volt az ismétlődő probléma az öt meccses vereségsorozat során, ahol az utolsó négy meccsen hét vagy még kevesebb pont döntött.

"Nem tudtuk lezárni a meccset." mondta a linebacker Thomas Davis. "Folyamatosan egy touchdown-nal vagy annál is kevesebbel kikapni rendkívül frusztráló. Jó helyzetben voltunk, hogy megnyerjük a meccseket és egyszerűen nem tudtuk megcsinálni."

A frusztráció egyre nagyobb, különösen a szezon ígéretes kezdete után.

"Igen, megjelent a frusztráció." mondta az újonc elkapó, DJ Moore.

És a Panthers tudja, hogy ezt félre kell tenni, miután a mutatójuk már 50% alatt van.

"Ez egyfajta "mi a világ ellen" érzés." mondta a running back Christian McCaffrey. "Most épp itt tartunk."

Szóval hogyan tovább?

Hazamennek és felkészülnek a 11-2-es mutatóval álló Saints elleni Monday Night Football meccsre. És tudják, hogy technikailag még mindig versenyben vannak a wild card helyért.

"Ebben a csapatban senki sem adja fel." mondta Davis. "Itt ilyen nem fog megtörténni."

Öt héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy a Carolina és a New Orleans fej-fej mellett haladnak és a szezon utolsó három hetében fog eldőlni a divízió sorsa a csapatok két találkozóján.

Nem így alakult. De a Panthers még nem mondta ki az utolsó szót.

"Semmi más nem számít, csak hogy a jövő héten nyernünk kell." mondta Peppers. "Ilyen helyzetben vagyunk... Nem igazán van más lehetőség."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu