A Raiders hét szezon után megvált a general managerétől

És véget ért a Reggie McKenzie éra Oaklandben. Vasárnap még csak pletyka volt de hétfőn valóssággá vált, hogy a Raiders vezetősége hét év után megvált Reggie McKenzie-től. Az elküldését eredetileg a szezon utánra jósolták és a múlt miatt igazán várhattak volna még három hetet.

A közlemény szerint azonnal elkezdik keresni a front office új vezetőjét és a folyamat végéig semmit sem fognak kommentálni. Ennek ellenére mégiscsak az kezd kirajzolódni, hogy Mark Davis totális hatalmat ad Jon Gruden-nek de erről majd a szezon után.

McKenzie-t 2012-ben nevezték ki a csapat general managerének. Azóta 39-70-es mérleget ért el a csapat. Elsőként Dennis Allen-t nevezte ki vezetőedzőnek majd következett a sokkal sikeresebb Jack Del Rio korszak. Két évvel ezelőtt hosszú várakozás után sikerült bejutni a playoffba és 2016-ban megválasztották az Év vezetőedzőjének.

A sikereket főként a 2014-es Draftja határozta meg. A négy évvel ezelőtti játékosbörze első három körében választottuk ki Khalil Mack-et, Derek Carr-t és Gabe Jackson-t. A rá következő választások azonban már nem igazán állták meg a helyüket és a szabadügynök igazolások sem váltak be.

Összességében azért nehéz megítélni a munkásságát. Del Rio-val egy nagyon ütőképes csapatot hoztak létre de sok igencsak megkérdőjelezhető döntés jellemezte a munkásságát.

Fotó: twitter.com