A Carolina 12-9-re kikapott a New Orleans csapatától a Monday Night Football meccsen

Annak ellenére, hogy három negyeden keresztül tartották a 7-6-os vezetést, a Panthers a hatodik egymást követő vereségét szenvedte el, amikor kikapott a Saints csapatától a Bank of America Stadium-ban a Monday Night Football meccsen.

Miután a csapatok egy-egy eseménytelen támadósorozattal kezdték a meccset, a Panthers a második drive-ban már sikeres volt. 3rd&10-nél egy 17 yardos Newton-Curtis Samuel összjáték után további 15 yardot szereztek, miután a Saints defensive end-je, Marcus Davenport roughing the passer szabálytalanságot követett el.

Három játékkal később, 4th&2-nél a félpályánál McCaffrey meglepte a Saints csapatát - és a Panthers szurkolóit - egy eljátszott futással, mielőtt a tight end Chris Manhertz-nek passzolt volna, aki TD-t és 7-0-ás vezetést szerzett a csapatnak. Manhertz teljesen szabadon volt a Saints 37 yardos vonalán és karrierjének első TD-jét szerezte McCaffrey profi pályafutásának első passza után.

A New Orleans gyorsan átjutott a Carolina térfelére egy 50 yardos kickoff visszahordás után, amit Kamara mutatott be és egy 22 yardos Mark Ingram futást követően. A Panthers védelme válaszolt, megállította a Saints csapatát, a linebacker Luke Kuechly levédekezte Brees passzát a third down során. A drive végül pontszerzéssel zárult, miután a kicker Wil Lutz értékesített egy 46 yardos mezőnygólt az első negyed végén.

A linebacker Thomas Davis kulcsfontosságú szerelése 3rd&6-nál megállította a menetelő Saints csapatát, akik egy újabb Lutz mezőnygóllal - ezúttal 24 yardról - kezdték a második negyedet. A csapatok a negyed nagy részében semmit sem tudtak felmutatni, majd következett az eseménydús utolsó két perc. Brees egy mély passzt akart adni a tight end Dan Arnold-nak, de Davis beleütött a labdába,ami lehetővé tette Bradberry számára, hogy megszerezze az első interception-jét a szezonban.

18 másodperccel a vége előtt a Panthers a New Orleans 13 yardos vonalán találta magát, de a cornerback Eli Apple elkapta Newton passzát, amit Devin Funchess-nek szánt, ezzel a Saints csapatához került a lélektani előny a félidő előtt.

A kevés pontot hozó első félidő után egyik csapat sem találta meg a játékát a harmadik negyedben. Egy roughing the kicker büntetés életben tartotta a New Orleans második támadását, de a Panthers védelme 3&out-ra kényszerítette őket. Az offense a saját 15 yardos vonaláról indult és 35 yardot haladt, amikor DJ Moore egy 22 yardos futás után elejtette a labdát.

A New Orleans offense a 16 yardos vonalon kapta meg a labdát és egy Carolina-i sack után kihasználták a 2nd&18-nál elkövetett defensive pass interference szabálytalanságot, amivel a negyed végén lendületet szereztek a meccs befejezéséhez.

Bár a Carolina tartotta a 7-6-os vezetést a félidő után, a Saints a negyedik negyedben egy 16 yardos futással átvette az irányítást, amikor a running back Alvin Kamara jutott be az endzone-ba. A Saints a kétpontos kísérletet választotta, de az újonc cornerback Donte Jackson elkapta az irányító Drew Brees passzát és a Saints endzone-ba vitte, így az eredmény 12-9-re változott.

Egy offensive holding szabálytalanság és egy sack az irányító Cam Newton-on - a Saints negyedik sack-je az éjszaka folyamán - megállította a Carolina támadását, így Brees és a Saints visszakapta a labdát 8:51-el a meccs vége előtt. 1:51-el a vége előtt a cornerback James Bradberry kierőszakolt egy fumble-t a Saints elkapó Tommylee Lewis játékánál, aki egy négy yardos futás után megpróbált TD-t szerezni.

A Carolina megszerezte a labdát, de már nem volt időkérése és pontokat sem tudtak szerezni, mert elfogyott az idő.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu