A Panthers sorozatban hét vereségnél tart

A Panthers jól kezdett, 7-0-ra vezetett az elején, de a Falcons a harmadik negyedben beindult és 24-10-re megverte a Panthers-t az utolsó hazai meccsén vasárnap a Bank of America Stadium-ban.

A Panthers csapatában Heinicke első alkalommal volt kezdő az NFL-ben, aki egy 14 játékból álló, 73 yardos TD-t eredményező támadással kezdte a meccset. A 25 éves játékos kiforgott balra és az első NFL touchdown-ját passzolta 1 yardról az újonc tight end Ian Thomas-nak. Ez Thomas első TD elkapása volt karrierje során.

Ryan és a Falcons egy 13 játékból álló, 85 yardos TD drive-ot vezetett válaszképpen. Ryan jobbra fordult és az elkapó Julio Jones-nak passzolt az 1 yardos vonalról az első negyed végén, ezzel döntetlen lett az állás.

Miután a csapatok következő támadásai 3&out-tal értek véget, két valószínűtlen labdavesztés borzolta a kedélyeket. A Carolina harmadik támadásának első játékában az elkapó Jarius Wright elejtette a Heinicke-től kapott rövid passzt, amit a Falcons a Carolina 13 yardos vonalán szedett össze. A következő játékban Kyle Love sack-elte Ryan-t, aki elejtette a labdát, amit a Panthers szerzett vissza. Ez volt a defensive tackle harmadik kierőszakolt fumble-je idén.

Egy félelmetes pillanat borzolta a Carolina szurkolók idegeit másodpercekkel később, amikor Heinicke könyök sérülést szenvedett, amikor a Falcons defensive tackle-je, Grady Jarrett szabálytalanul ütötte meg az irányítót. A rookie Kyle Allen helyettesítette Heinicke-t, bemutatkozva az NFL-ben és el is vezette a Panthers-t egy 50 yardos mezőnygólig, amit a kicker Chandler Catanzaro értékesített, 10-7-re módosítva az állást.

Az Atlanta ismét kiegyenlített, miután a safety Eric Reid levédekezett egy passzt 3rd&2-nél, kikényszerítve a 39 yardos Matt Bryant mezőnygólt. A two-minute warning a Carolina-t az Atlanta 19 yardos vonalánál érte, Heinicke is visszatért, Allen a tökéletes debütálása után (4/4, 38 yard) újra a pálya széléről figyelt. A Panthers több passzt is megpróbált az endzone-ba, de Heinicke interception-je a 2 yardos vonalról 56 másodperccel a vége előtt azt jelentette, hogy 10-10-es döntetlennel zárult az első félidő.

Az érdekes első félidő után, amely 10-10-es döntetlennel zárult, a Falcons irányítója, Matt Ryan a második félidőt egy 75 yardos TD átadással kezdte, amit az újonc wide receiver Calvin Ridley kapott el, ezzel vezetett először az Atlanta.

A sack, amit a sérült Cam Newton helyett játszó Taylor Heinicke szenvedett el, megállította a Carolina következő támadását és hamarosan punt-ra kényszerítette a csapatot. Mindkét csapat eredmény nélküli támadásokat vezetett a harmadik negyed közepéig, amikor az Atlanta ismét bevitt egy találatot. Ryan megtalálta az elkapó Mohamed Sanu-t egy 44 yardos TD passzal, amivel a Falcons 24-10-re növelte az előnyét.

A Carolina irányította a negyed hátralévő részét, az Atlanta térfeléig jutottak, de a Falcons cornerback-je, Brian Poole elkapta a DJ Moore felé tartó Heinicke-passzt hat másodperccel a negyed vége előtt.

A negyedik negyed elején egy nem sikerült Carolina 4th down után az Atlanta a 6 yardos vonalról támadhatott, de a defensive end Julius Peppers fumble recovery-je újabb lehetőséget jelentett a Carolina-nak. 4th&10-nél úgy nézett ki, az offense megcsinálja a játékot, de a Falcons defensive end-je, Bruce Irvin egy sack-kel lezárta a Carolina utolsó hazai meccsét.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu