Christian McCaffrey NFL és Panthers rekordot ért el az elkapások tekintetében

Christian McCaffrey-nek több elkapása van ebben a szezonban, mint bármelyik running back-nek az NFL történetében és több, mint bármelyik játékosnak a Panthers történetében. Több elkapása van - 106 - mint az apjának, Ed-nek karrierjének legjobb szezonjában.

"Szerencsés vagyok, hogy sokat dobják nekem a labdát, az én feladatom, hogy megcsináljam ezeket az elkapásokat." mondta McCaffrey.

McCaffrey 12 elkapással és 77 yarddal - ez volt a negyedik olyan meccse karrierje során a másodéves futónak, amikor legalább 10 elkapása volt - zárta a Panthers utolsó hazai meccsét vasárnap, a 24-10-es Falcons elleni vereség során, amely hivatalosan is véget vetett a Carolina igencsak halovány rájátszás reményeinek.

A csapat számára ez nem volt egy jó szezon, de McCaffrey számára különleges volt. Vasárnap megdöntötte Matt Forte (102 elkapás 2014-ben a Bears csapatában futóként) NFL- és Steve Smith (103 elkapás 2005-ben) Panthers-rekordját. Jelenleg 186 elkapásnál tart karrierje során, ez szintén új Panthers-rekord a futók között (DeAngelo Williams volt a korábbi csúcstartó 178 elkapással).

McCaffrey apja, Ed, 101 elkapással zárta a szezont a Broncos csapatában 2000-ben.

"Csak nyerni akarok. Minden más dolog nagyszerű, de semmi sem hasonlítható a győzelemhez." mondta McCaffrey. "Ez egy kemény sport és nem mindig jól alakulnak a dolgok, de a jó és a rossz dolgok között meg kell tartanod az egyensúlyt."

McCaffrey 101 yardot ért el 21 futásból, ez volt karrierjének negyedik 100 futott yardos meccse. Ezzel a szezonban már 1080 futott yardnál tart, ez a hatodik 1000 futott yardos szezon a franchise történetében.

Ő lett az NFL történetében a harmadik játékos, Forte és LaDainian Tomlinson mellett, aki legalább 100 elkapást és 1000 futott yardot ért el egyetlen szezonban.

McCaffrey 178 scrimmage yardot ért el a meccsen, ez a tizedik meccse, amikor legalább 100 scrimmage yardja van és a nyolcadik egymás után. Ebben a szezonban jelenleg 1925 scrimmage yardja van, ami franchise-rekord. A 17. héten 75 yardra van szüksége ahhoz, hogy az NFL történetének tizedik olyan játékosa legyen, aki 2000 scrimmage yardot ért el az első vagy a második szezonjában.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu