Két vezetőedzőnek már tegnap este megköszönték a munkáját

Mint minden évben most is voltak olyan csapatok amelyek meg sem várták a Fekete hétfőt és már vasárnap este megköszönték vezetőedzőjüknek az eddigi munkájukat. A Tampa Bay Buccaneers-nél és a New York Jets-nél az utolsó mérkőzés után szinte rögtön bejelentették, hogy megválnak a vezetőedzőjüktől.

Dirk Koetter három szezonon keresztül irányította a Buccaneers-t és 19-29-es alapszakasz mérleget ért el a csapattal. Az idei szezont két győzelemmel kezdték de végül csak 5 győzelemmel zárták az évet és sorozatban a 11. szezonjukban is lemaradtak a rájátszásról.

A Bucs szezonja igazából a védelmen ment el mert a támadóegység meglepően jól szerepelt. Jameis Winston-t és Ryan Fitzpatrick-et ki tudja hány alkalommal cserélték le de ennek ellenére Ők szerezték a legtöbb passzolt yardot a ligában. Az összyardokban 3. helyen zártak de a rengeteg yardot nem sikerült pontra váltani mert csak 24.8 egységet szereztek mérkőzésenként.

A sikertelenségben nem csak a védelem hanem a gyenge futójáték is szerepet játszott pedig running backet választottak a második körben. Az idei szezont nem lehet egyszerűen csak Koetter-nek felróni, a keret összeállítása finoman szólva sem a legjobb így szerintem Jason Licht general manager is aggódhat az állása miatt.

Todd Bowles négy szezon után távozik New Yorkból. Első évében 10 győzelmet szerzett de a rájátszáshoz akkor még ez is kevés volt. Utána meg sem tudta közelíteni a két számjegyű győzelmet, 5, 5 és az idei szezonban 4 mérkőzést nyert a csapata.

A Jets-nél a labda mindkét oldalán problémák voltak és nehéz egyértelműen rámutatni, hogy miért ment el ennyire az idei szezon. Persze újonc irányítóval vágtak neki az idei szezonnak de Sam Darnold az egyik leggyengébb teljesítményt hozta az újonc irányítók közül.

Kinevezésekor valószínűleg a védelem megerősítését várták tőle de a Jets defense messze elmaradt a várt szinttől. Valószínűleg most támadó oldalról érkezik majd a Jets új vezetőedzője mert a következő évek csapatát Darnold köré kell felépíteniük.

nfl.com, Fotó: sportingnews.com, bucswire.usatoday.com, upi.com