A Browns támadókoordinátora lett a csapat vezetőedzője

Ez aztán a villámkarrier. Bejelentették, hogy a Cleveland Browns a csapat támadókoordinátorát Freddie Kitchens-t nevezte ki vezetőedzőnek. A Browns vezetőedzői nem a kipróbált vezetőedzők közül választottak mert a tegnapi hírek szerint Kitchens mellett a Minnesota Vikings támadókoordinátora Kevin Stefanski volt a poszt másik esélyese.

A jelenleg 44 éves vezetőedző 1999 óta dolgozik edzőként és 2006-ban került be a profi ligába. Egy évig a Cowboys tight endjeinek edzője majd tíz szezonon keresztül a Cardinals tight end később irányítóedzője volt. A tavalyi szezon elején csatlakozott a Browns-hoz ahol a running backeket edzette és a vezetőedző asszisztense volt.

A szezon közben Hue Jackson és Todd Haley kirúgása után kinevezték támadókoordinátornak. Kitchens előléptetése nagyon jót tett az offensenek és főleg Baker Mayfield-nek. Az irányítása mellett 2.254 yardot és 19 touchdownt passzolt, 8 interceptiont dobott és csak 5 alkalommal sackelték.

Kitchens kinevezésével együtt bejelentették, hogy Gregg Williams nem tér vissza az idei szezonban. Két éve töltötte be a defensive koordinátori posztot majd Jackson elküldése után ideiglenes vezetőedző lett. Őt is interjúztatta a Browns de Kitchens az elejétől erősebb jelöltnek számított.

A Browns mindenképpen meg akarta tartani a támadókoordinátorát és megtiltották neki, hogy máshol is interjúzzon mert legrosszabb esetben OC-ként maradt volna Clevelandben.

nfl.com, Fotó: twitter.com