Egy év kihagyás után koordinátorként folytatja a Colts korábbi vezetőedzője

Tegnap bejelentették, hogy a Denver Broncos-hoz távozó Vic Fangio utóda Chuck Pagano lesz a Chicago Bears-nél. Az új védőkoordinátornak nem lesz egyszerű feladata ha meg akarja ismételni a mostani sikereket. A Bears ellen szerezték a legkevesebb pontot és futott yardot, harmadik helyen zártak az összyard és hetedik helyen az engedett passzolt yardok tekintetében.

Pagano a tavalyi év elején távozott az Indianapolis Colts-tól miután hat éven keresztül a csapat vezetőedzője volt. Az 58 éves edző az első három szezonjának (első szezonban Bruce Arians-al együtt) mindegyikében 11-5-ös mérleggel rájátszásba jutott. 53-43-as alapszakasz és 3-3-as rájátszás mérleggel rendelkezik. Csak tavaly, amikor Andrew Luck nem volt bevethető végzett negatív mérleggel.

Az edző keresett volt az idei offseasonban. A Green Bay Packers vezetőedzői posztjára is interjúztatták de a Sajtfejűek végül Matt LaFleur mellett döntöttek. A Tampa Bay Buccaneers-nél is felmerült a neve ahol újra együtt dolgozhatott volna Bruce Arians-al de végül a Jets korábbi vezetőedzőjét Todd Bowles-t nevezték ki védőkoordinátornak.

nfl.com, Fotó: twitter.com