Nem lesz címvédés

Elvérzett a Philadelphia Eagles. Nem lesz címvédés idén, miután a tavalyi bajnok Philadelphia Eagles 20-14-re kikapott az első kiemelt New Orleans Saints vendégeként a Nemzeti Főcsoport (NFC) elődöntőjében. Az Eagles egy hete óriási csatában győzte le a Chicago Bearst, míg a Saints pihenten kezdhette a találkozót, hiszen a rájátszás első fordulójában nem kellett pályára lépnie.

A meccset egyértelműen a lendületben lévő bajnok kezdte jobban, az első negyedben 14-0-ra vezetett, majd a másodikban a 21-0-ért támadhatott, ám Nick Foles, a tavalyi Super Bowl-győzelem hőse, a Saints térfelének közepénél eladta labdát, ami - mint később kiderült - megtörte csapata lendületét.

A 40 éves Drew Brees vezette hazai támadósor ezt követően magára talált, ráadásul a Saints védelme is feléledt, s a folytatásban a házigazda vette át az irányítást. A Saints hátrányát már a félidő előtt négy pontra csökkentette, majd a harmadik szakaszban egy közel tízperces támadósorozattal 17-14-re fordított.

Az első negyedben parádézó Eagles támadásban teljesen hatástalanná vált, egészen a negyedik negyed hajrájáig a Saints térfelére se jutott el. Ugyanakkor a philadelphiai védelem a negyedik szakaszban meccsben tartotta az együttest, így Folesék a hajrában 14-20-nál, alig három perccel a vége előtt a győzelemért támadhattak, egy perccel később pedig már csak 27 yardra voltak a célterülettől.

Ekkor viszont Foles rövid passzát Alshon Jeffrey nem tudta elkapni, kezei között átcsúszott a labda, és a hazaiak mögötte érkező szélső védőjének, Marshon Lattimore-nak a markában landolt, ez a momentum pedig lezárta a találkozót. Az Eagles nem volt messze a győzelemtől, ám a Saints megérdemelten nyert, mivel a második negyedtől sokkal jobban játszott riválisánál.

Brees összességében 301 yardot passzolt (2 touchdown, 1 labdaeladás), Foles 201 yardjával (1 touchdown, 2 labdaeladás) szemben, ráadásul amíg a hazaiak 137 yardot futottak, addig a vendégek csupán 47-et.

Az NFC fináléjában a Saints a Los Angeles Ramset fogadja majd vasárnap, míg a másik főcsoportban, az AFC-ben Kansas City Chiefs-New England Patriots döntőt rendeznek.

Forrás:

Sport365

sport365.hu