Ron Rivera is a játékhívó vezetőedzők növekvő táborába tartozik

Amikor a vezetőedző Ron Rivera a 2018-as szezon utolsó hónapjában átvette a védőjátékok hívását, kézenfekvő volt, hogy 2019-ben továbbra is ebben a szerepkörben marad. Ezzel Rivera csatlakozott azon növekvő számú vezetőedzők csoportjához, akik teljes mértékben átvették a játékhívásokat.

A támadó guruk persze nagyobb figyelmet kapnak, ott van például Sean McVay a Rams, Andy Reid a Chiefs és Sean Payton a Saints csapatánál. Ezek a csapatok szerezték a legtöbb pontot támadásban az elmúlt szezonban. És ne feledkezzünk meg Doug Pederson-ról sem, aki a Super Bowl bajnok Eagles támadójátékait hívja.

Dan Quinn, a divízió rivális Falcons vezetőedzője nemrégiben bejelentette, hogy a defense játékokat fog hívni az Atlanta csapatánál. Vic Fangio, a Broncos újonnan kinevezett vezetőedzője ugyanezt fogja csinálni a Denver csapatánál. Quinn és Fangio, akárcsak Rivera, azok után lettek vezetőedzők, hogy kiemelkedő defensive guruk lettek.

"Ez a tendencia. Azért vettek fel minket, mert vannak bizonyos dolgok, amiket elértünk." mondta Rivera pénteken. "Ragaszkodj ahhoz, amihez értesz, hogy megadhasd magadnak a legjobb esélyt."

Rivera azt mondta, "egyszerűsítette" a védelmet, amikor átvette és az eredmények pozitívak voltak. A legjobb példa erre a 15. hét volt, amikor a Carolina 12 ponton tartotta a Saints csapatát a Monday Night Football meccsen.

"Szenvedtünk azokkal a dolgokkal, amiket korábban csináltunk. Csak egyszerűsítettem a dolgokat." mondta Rivera. "Tanulmányozni fogjuk az előző szezont és megnézzük, hol lehetne javítani - megnézzük, mitől kell megszabadulnunk, megnézzük, mit kell rendszeresíteni. Megnézzük a trendeket és közelebbről is megvizsgáljuk a játékokat."

Rivera ismét dicsérte a defensive koordinátor Eric Washington-t, akinek ez volt az első éve ebben a szerepben. Washington, aki jól ismeri a defensive line-nal kapcsolatos dolgokat, Rivera számára továbbra is értékes segítség lesz a 2019-es szezonban.

"Még mindig az a legfontosabb, hogy tanítsam és segítsek Eric-nek a fejlődésben." mondta Rivera. "Ő egy fantasztikus koordinátor a dolgok feltérképezését tekintve és egy kicsit több tapasztalattal nagyon jó játékhívó is lehet."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu