A Chiefs elküldheti Justin Houston-t

A Kansas City Chiefs csapata közel állt hozzá, hogy 1963 után ismét Super Bowl-t játsszon de a Patriots ellen elbuktak a hosszabbításban. A csapat general managere Brett Veach a kiesés után nem is titkolta, hogy a védelem feljavítását tűzte célul az idei szezonra.

Első lépésként megváltak védelmi koordinátoruktól Bob Sutton-tól és Steve Spagnuolo-t nevezték ki a helyére. Az új edző koordinátorként Super Bowl-t nyert a New York Giants-el és volt egy kevésbé sikeres időszaka a St. Louis Rams vezetőedzőjeként.

Az átalakítások nem csak a stábot hanem a játékoskeretet is érinteni fogják. Az egyik áldozat a 100 millió dolláros védőjük Justin Houston lehet. A 30 éves linebacker idén sem teljesített rosszul de a fizetési sapkában elfoglalt helye miatt elküldhetik a csapattól.

A jelenlegi kifutó szerződéseket is figyelembe véve nem áll olyan rosszul mert a Chiefs 27,9 millió dollár szabad hellyel rendelkezik. Azonban Houston idén idén 21,1, jövőre 19 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Az elküldése után idén 14, jövőre pedig 17,5 millió dollár szabad helyhez jutnának.

Fotó: clutchpoints.com