Amiért a New England Patriots nyeri a Super Bowl-t

A New England Patriots-t a szezon során sokan és sokszor lenézték de Tom Brady-ék ismét megmutatták, hogy miért van bérelt helyük a rájátszásban. Ez mondjuk azért kritika az egész AFC-s mezőnynek, hogy sorozatban harmadik alkalommal is döntőt játszhatnak a Hazafiak.

Ha viszont megvan a döntő akkor már csak egy lepést kell tenni. Ehhez talán a legfontosabb dolog, hogy ne szerezzenek pontot az első negyedben. Brady-ék első négy döntőjén 0 pontot szereztek a mérkőzések első részében. Tavaly viszont berúgtak egy mezőnygólt ami rossz ómennek számított.

Brady legfontosabb feladata az lesz, hogy vigyázzon a labdára. A Chiefs ellen kétszer is eladta a játékszert és ha nincs Dee Ford amatőr hibája akkor máshogyan is véget érhetett volna a találkozó. A dobószázalékával viszont nem volt gond így ha lehozza eladott labda nélkül akkor nagy esélyük van a győzelemre.

A Foxborogh-i csapat nem csak a passz hanem a futójátékukban is bízhat. Az alapszakaszban átlagosan 127.3 futott yardot szereztek mérkőzésenként és a playoffban is jók voltak a földön. Sony Michel, Rex Burkhead és James White 318 yardot szereztek a földön.

Emellett még ott van a White jelentette "légi" veszély is. A Patriots játékosok közül a running back szerezte a legtöbb futott yardot a playoffban. A rá felrajzolt játékok miatt kivesznek egy védőt amivel segít az elkapóknak. Julian Edelman a playoffban kis túlzással csak a náthát nem kapta el és a felívelt labdáknál kihasználhatják Rob Gronkowski méreteit. A tight endet kicsit mellőzték az idén de a mai az Ő meccse lehet.

Persze minden onnan kezdődik, hogy a támadófal védje meg Brady-t. Az ellenfél védőfalában két szörnyeteg, Aaron Donald és Ndamukong Suh személyében várja, hogy minél többször levadássza az irányítót.

A védelemből a front seven legfontosabb feladata a futójáték megállítása lesz. Todd Gurley és C.J. Anderson szinte megállíthatatlanul termelik a yardokat de a Pats védelme jól szerepel a futójáték ellen. A pass rushra ez már nem igaz, az alapszakaszban mindössze 30 alkalommal vitték földre az ellenfelek irányítóit ami holtversenyben csak a 30. helyre volt elég.

Tehát a pass rushon mindenképpen javítani kell mert ha sok időt adnak Jared Goff-nak akkor szét tudja szedni a secondary-t. A Pats védelme elég sok yardot enged a levegőben így a pass rush és a secondary teljesítménye kulcsfontosságú lesz.

Szóval támadóoldalon (Brady mellett) Michel futott, White és Edelman elkapott yardjaira van szükség. A védelemben elő kell lépnie a Trey Flowers, Deatrich Wise, Kyle Van Noy hármasnak hogy kevés időt adjon Goff-nak és segítsenek a secondarynek.

Persze a helyhez azért nem ennyira egyszerű de ha megvalósulnak ezek a dolgok akkor nagy valószínűséggel hatodik alkalommal is magasba emelhetik a Lombardi trófeát amivel behoznák a Pittsburgh Steelers csapatát akik eddig hat alkalommal nyerték meg a Super Bowl-t.

nfl.com, Fotó: express.co.uk, twitter.com, ftwusatoday.com, fullpresscoverage.com