Greg Schiano lett a New England Patriots védőkoordinátora

Tegnap hivatalossá vált, hogy Brian Flores távozik a New England Patriots csapatától és a Miami Dolphins vezetőedzője lesz. Ma pedig az is biztossá vált, hogy a Tampa Bay Buccaneers korábbi vezetőedzője Greg Schiano lesz a Patriots következő védőkoordinátora.

A cserével a Patriots sorozatban a harmadik szezonját kezdi majd különböző védőkoordinátorral. Matt Patricia a tavalyi év elején távozott a Detroit Lions csapatához. Helyét Flores vette át akit igazából hivatalosan nem neveztek ki koordinátornak mert Bill Belichick hívta a playeket de az edző ellátta a koordinátor főbb feladatait.

Schiano a Rutgers vezetőedzőjeként szerzett nevet magának. 11 szezonon keresztül töltötte be a posztot majd 2013-ban a Tampa Bay Buccaneers vezetőedzője lett. Ez már finoman szólva sem volt diadalmenet, 11-21-es alapszakasz mérlegel távozott két szezon után.

Vezetőedző már volt az NFL-ben de koordinátor még nem. Egy teljesen új szerepkörben kell majd sikeresnek lennie és jelenleg nem lehet tudni, hogy mekkora hatalmat kap koordinátorként. Flores-al ellentétben hivatalosan koordinátor lesz de az nem biztos, hogy Belichick átadja a játékhívások jogát.

Fotó: twitter.com