TRADE: Joe Flacco a Denver Broncos-nál folytatja

Ma kiderült, hogy melyik csapatnál folytatja a pályafutását Joe Flacco. Pár órára napvilágra került a hír miszerint a Baltimore Ravens és a Denver Broncos megegyezett az irányító elcseréléséről. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Hollók mit kaptak az irányítóért de egy közepes körös választásról beszélnek. A csere csak az új szezon első napján, azaz március 13. válik hivatalossá.

Lamar Jackson tavalyi kiválasztása után egyből felmerült a kérdés, hogy Flacco vajon meddig marad a Ravens irányítója. A veterán kezdett az alapszakaszban de a sérülése miatt bekerült Jackson és a szezon végéig a kezdőcsapatban maradt.

Flacco-val csak 4-5-ös mérleggel álltak de Jackson vezetésével a Ravens végül megnyerte a csoportját és bejutott a rájátszásba. A Chargers elleni kiesést követően John Harbaugh vezetőedző egyértelművé tette, hogy Jackson marad a csapat kezdőirányítója és Flacco távozni fog.

A jelenleg 34 éves irányítót a 2008-as Draft első körében választotta ki a Ravens. Pályafutása során 38.245 yardot, 212 touchdownt passzolt és 136 alkalommal adta el a labdát. Egy szenzációs playoff menetelésnek köszönhetően 2013 februárjában magasra emelhette a Vince Lombardi trófeát és megválasztották a döntő legértékesebb játékosának.

Peyton Manning visszavonulása óta a Broncos-nál káosz van irányító poszton. A Trevor Siemian, Paxton Lynch, Brock Osweiler kísérlet után tavaly megszerezték Case Keenum-ot aki egy évvel korábban nagyszerű szezont futott a Vikings-al de Coloradóban nem sikerült maradandót alkotnia.

Flacco megszerzésével Keenum biztosan távozni fog mert nem tehetik meg, hogy két ilyen magas fizetésű irányítót a keretben tartsanak. Flacco az eredeti szerződése szerint 26.5, 28.25 és 24.2 millió dollárt foglal el a következő 3 szezonban. Emellett ott van Keenum 21 millió dollárja a fizetési sapkában. Elküldés esetén 10, míg trade esetén 3 millió dollár halott össze marad utána. Ekkora fizetéssel nem fognak rá cserepartnert találni így határozottan kijelenthető, hogy nagyot buktak a tavalyi üzlettel.

nfl.com, Fotó: nfl.com, baltimorebeatdown.com