Fontos dátumok a 2019-es holtszezonban

Most, hogy a 2018-as szezonnak vége, itt az ideje, hogy a 2019-es szezon felé tekintsünk. Itt vannak a pontos és a becsült dátumok a szurkolók számára a következő hét hónapból, mielőtt a 2019-es szezon elkezdődik.

Február 19. - Ez az első nap (március 5-e a határidő), amikor egy csapat franchise vagy transitional tag-et rakhat egy játékosra - ez egy olyan eszköz, amely megakadályozza, hogy az adott játékos márciusban kikerüljön a szabadügynök piacra. Általában a tag-et kapó játékos hosszú távú szerződést írhat alá a július közepéig tartó határidő előtt (idén ez július 16.), vagy a tag pénzügyi feltételeinek megfelelően játszik a következő szezon során. 

Február 26. - Március 4. - Az NFL Scouting Combine, amely idén Indianapolisban kerül megrendezésre. A szurkolók megnézhetik, hogy az NFL Draft játékosai hogyan futnak és ugrálnak, de a háttérben zajló interjúk vitathatatlanul a legfontosabb események.

Március 11-13. - Az új bajnoki év kezdete előtti időkben a csapatoknak lehetőségük van arra, hogy tárgyalásokat folytassanak a potenciális korlátlan szabadügynökökkel.

Március 13. - Hivatalosan elkezdődik a 2018-as szezon. Mivel a csapatok néhány nappal előtte már tudnak tárgyalni a szabadügynökökkel, az első néhány órában nagy bejelentések szoktak történni.

Március 24-27. - Az NFL éves találkozója Phoenix-ben. Ilyenkor azonban mindig lehet számítani a játékszabályok bizonyos változtatásaira.

Április közepe - Az NFL kiadja a sorsolást. A játékosok április 15-én kezdhetik el a felkészülést, amikor a visszatérő vezetőedzővel rendelkező csapatok jogosultak elkezdeni a kilenchetes holtszezonbeli edzésprogramot.

Április 25-27. - Az NFL Draft Nashville-ben. A kompenzációs pick-eket a liga februárban osztja ki.

Május 3. - Ez az a határidő, amikor a csapatoknak érvényesíteni kell az ötödéves opciót a 2016-os első körös választások esetében.

Május közepétől június közepéig - A holtszezonbeli edzésprogram magasabb fokozatra kapcsol, jön a három hetes Organized Team Activities (OTA), amely hasonlít az edzőtáborra, de itt nincs fizikai kontaktus az edzéseken. A 10 OTA edzés után a program egy három napos minicamp-pel fejeződik be, amely lényegében ugyanabban a formában zajlik és kötelező a részvétel. Az OTA edzések és a többi holtszezonbeli edzésprogram technikailag önkéntes, de gyakorlatilag teljes a részvételi arány.

Július vége - A játékosok körülbelül egy hónapos pihenőt kapnak a 2019-es NFL szezon előtt, ami az edzőtáborral kezdődik.

Augusztus 1. - Az éves Hall of Fame Game csütörtökön, amely megnyitja az előszezont. Az idei mérkőzést még nem határozták meg.

Augusztus 8-11. - A többi 30 csapat ekkor játssza a négy előszezon meccséből az elsőt. Az előszezon sorsolását hagyományosan nem sokkal az alapszakasz sorsolása előtt adják ki áprilisban.

Augusztus 31. - Az előző szezon után elkezdődő keretépítő folyamat "véget ér" a keretszűkítés napjával. A 90 fős keretet valószínűleg a szezonnyitó előtti napon szűkíti 53 főre. A keret a szezon egyetlen pontján sincs kőbe vésve, de ez még így is egy fontos nap.

Szeptember 5. - A Super Bowl után körülbelül hét hónappal a szezon elkezdődik, hagyomány szerint a bajnok hazai pályán kezd. A Patriots első hazai ellenfelei lehet a Steelers, a Chiefs, a Cowboys vagy talán még a Browns is.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu