A Texans franchise taget az 1/1-es választottjának

Jadeveon Clowney újonc szerződése jövő héten lejár de a Houston Texans nem engedi el a korábbi 1/1-es választottját. Ma kiderült, hogy a csapat vezetősége franchise taget ad a defensive endjének. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen poszton tagelték Clowney-t.

Defensive endként és linebackerként is bevethető és a poszt alapján változik az egyéves fizetése. Defensive endként 17.128 míg linebackerként 15.443 millió dollárt kereshet az idei szezonban. Persze még sincs kizárva, hogy a július 15. határidő előtt sikerül megegyezniük a játékos hosszútávú szerződésében.

A Texans Clowney esetében a nem-exkluzív franchise taget választotta ami szerint más csapattal is tárgyalhat a védő. Ha Clowney egy másik csapat ajánlatára bólintana rá akkor a Texans két elsőkörös választást kap játékosának elvesztéséért. Igazából nincs mitől aggódniuk mert nem valószínű, hogy valamelyik csapat is feláldozna két elsőkörös picket a védőért.

Clowney a 2014-es Draft első választottja volt de nehezen indult a profi pályafutása. Újoncként sérülés miatt mindössze csak 4 mérkőzésen tudott pályára lépni. Első sackjét a második szezonjában szerezte de az utolsó két szezonjában összesen 18.5 sackkel zárt..

nfl.com, Fotó: twitter.com