105 millió dolláros szerződést kötött a Cowboys franchise tages játékosa

Sorozatban a második franchise tage után megkapta hosszútávú szerződését a Dallas Cowboys defensive endje DeMarcus Lawrence. A passz siettető ötéves, 105 millió dolláros szerződést köt a csapatával amely 65 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A szerződésben szereplő garantált összeg a legtöbb a nem irányítóposzton szereplő játékosok között. Emellett az első évében több pénzt fog keresni mint bárki korábban aki nem irányító poszton játszik. A korábbi rekordot Khalil Mack tartotta aki 31 millió dollárt keresett tavaly a Chicago Bears-nél.

Lawrence, Mack és Aaron Donald mellett a liga egyetlen védője aki évente több mint 20 millió dolláros átlagos keresettel rendelkezik. Ha a második franchise taggel játszott volna végig a szezont akkor sem lehetett volna oka panaszra ugyanis 20.5 millió dollárt keresett volna az egyéves szerződésével.

A védőnek az utóbbi években kulcsfontosságú szerepe volt a Cowboys védelmében. Két éve 14.5, tavaly pedig 10.5 sacket szerzett. Az utolsó két szezonban a negyedik legtöbb sacket (25) szerezte, a nyolcadik legtöbb negatív yardos szerelést (29), a hetedik legtöbb QB hitet (49) és a hatodik legtöbb kierőszakolt fumblet (6). Mindkét szezonban bekerült a Pro Bowl és két éve az All-Pro második keretébe is.

nfl.com, Fotó: twitter.com