Draft Room - Ravens hiányposztok

2019-ben 8, azaz nyolc darab draft cetlivel rendelkezik a Ravens (jelen állás szerint). Nincs 2. és 7. körös pickünk, viszont a 3-4. és a 6. körben kétszer is jogosultak vagyunk játékost választani. Ezzel nagyjából a középmezőnyben foglalunk helyet, már ami a pickek számát illeti. Aki esetleg érdekelt volt már bármilyen fantasy játékosbörzén, az tudhatja, nem túl szerencsés, ha a választási lehetőségek „messze” helyezkednek egymástól. Sajnos idén ez kifejezetten igaz a hollók esetében, a 6. kört leszámítva minden választás között lesz legalább 10 hely különbség (6. körben csupán kettő). Ez mindenképp okos taktikázásra fogja kényszeríteni a vezetőséget. Az első két napon, tehát a „felsőbb” körökben rendre a board végén helyezkedünk el, így levonható az a következtetés, hogy nem feltétlenül lesz sétagalopp újonc GM-ünk számára a 2019-es NFL draft.

Hiányposzt viszont ennek ellenére akad bőven! Suggs és Za’Darius Smith távozásával elég égető need az OLB pozíció. Elkapókból sem állunk rózsásan, valamint a belső linebacker poszt is jelentősen kiüresedett Mosley zöldé avanzsálásával. A Lamar-féle játékstílus a belső támadófal masszívabbá tételét is maga után vonná, illetve egy pofás DE is elférne még a rosteren.

Mivel az első körben a 22. helyen fogunk először választani, a legvalószínűbb és a legésszerűbb forgatókönyv, amit meglépnék DeCosta helyében az a hátra trade. Nem valószínű, hogy sok olyan prospect marad bent a draft ezen szakaszára, akire azonnal lecsapna a Ravens, ha mégis így történik, biztosan meglépik az óhajtott játékos kiválasztását. Az eddigi mockok alapján, amiket nézegettem, azonban pár hellyel később is lehetne hiányposztra draftolni, minőségi romlás nélkül. Ezzel néhány plusz picket szerezne a csapat, főleg 2. körös kellene nagyon, ott még biztosan akadnának igen jó fiatal titánok a támadó oldalon.

Azonban DeCosta léphet egy merészet, és felfelé is cserélhet, ehhez viszont több dolognak is klappolnia kell, méghozzá nem is kicsit. Először is kell egy olyan prospect, akibe teljesen beleszerelmesedik a mi Ericünk. Másodsorban mérlegelni kell az ezzel járó kockázatot, érdemes-e beáldozni a fél draftot egyetlen sztár kaliber playerért? Szerény véleményem szerint ez nem lenne túl okos húzás, és azt eredményezné, hogy szeptemberben futottak még kategóriájú játékosokkal próbálkozna a csapat a fentebb említett posztokon. Így erre vajmi kevés esélyt látok, eddigi mozzanatai alapján nem hinném, hogy DeCosta eszement módon elkezdene cserélgetni felfelé, csak hogy megmutassa, micsoda tökös fickó.

Ti hogy látjátok? Milyen taktikát-stratégiát kellene alkalmaznia a Ravens front office tagjainak? Hogyan lehetne a legjobban levezényelni az idei draftot holló szemszögből?

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: nbcsports.com