Az új general manager azonnal elcserélte az elsőkörös védőt

A New York Jets csak tegnap menesztette general managerét Mike Maccagnan-t de az ideiglenes kinevezett utóda nem tétlenkedett és azonnal nyélbe ütött az első üzletét. A GM helyét a januárban kinevezett Adam Gase vette át aki órákkal a hatásköre bővítését követően elcserélte a csapat korábbi elsőkörös védőjét.

Hajnalban bejelentették, hogy a Jets elcserélte a 2016-os Draft első körében kiválasztott linebackerét Darron Lee-t a Kansas City Chiefs csapatával. Ráadásul a játékos ellenértékeként egy jövő évi hatodik körös választást kapnak ami azért finoman szólva is meglepő.

Persze Lee az NFL-ben az eltöltött három szezonja alatt még nem bizonyította be maradéktalanul, hogy megérte az elsőkörös kiválasztást de azért nem vallott kudarcot. 40 mérkőzésen lépett pályára, 36-on kezdőként és 238 tacklet szerzett a profik között.

Tavaly 4 mérkőzésről eltiltotta a liga így a lépés inkább egyfajta erőfitogtatásnak tűnik Gase részéről ami teljesen értelmetlen mert csak ideiglenesen vette át a posztot (lehet keménykezű edző benyomást akar kelteni). Jelenleg érthetetlen, hogy mi értelme volt elherdálni Lee-t egy hatodik körös választásért úgy, hogy csak 1,843 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezett (ennyit szabadítottak fel az elcserélésével).

nfl.com, Fotó: twitter.com