Russell Wilson mögött első és második körös irányító vár a bevetésre

Tegnap hivatalossá vált, hogy a Seattle Seahawks szerződteti Geno Smith-t. A korábbi második körös irányító ezzel aláírta, hogy legjobb esetben is csak Russell Wilson tartaléka lehet az idei szezonban ami az utóbbi szezonjait ismerve nem jelent nagy változást a számára.

Smith-t a 2013-as Draft második körében választotta ki a New York Jets és pályafutása első két szezonjában a csapat kezdőirányítójának számított. A következő két szezonban azonban már csak tartalék volt így New York kék felébe költözött.

A Giants-nél Eli Manning tartaléka volt míg a tavalyi szezonban a Los Angeles Chargers csapatához szerződött ahol Philip Rivers mögött koptatta a kispadot. A két irányító mögött mindössze 40 passzkísérletet kapott és ez idén sem lesz másként ugyanis Wilson pályafutása 7 szezonjában még egyetlen snapet sem mulasztott (a megnyert Super Bowl utolsó részét leszámítva).

Smith szerződtetésével igazán impozáns "irányítópad" jött létre Seattleben. A Seahawks korábban szerződtette a Denver Broncos korábbi elsőkörös választottját Paxton Lynch-et. A kiválasztás helye alapján komoly tartaléksorról beszélhetünk de egyikük sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket így a magas Draft pickek ellenére sem szeretnék a Seahawks szurkolók, hogy bármi baja essen Wilson-nak.

nfl.com, Fotó: