Chris Long szögre akasztja a sisakját

Chris Long a saját Twiter oldalán tegnap bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. A defensive end 11 szezon után akasztja szögre a sisakját. A pályafutása során szerepelt a St. Louis Rams, a New England Patriots és a Philadelphia Eagles csapatában.

Long-ot a 2008-as Draft második helyén választotta ki a Rams és nyolc évig volt a csapat játékosa. Pályafutása során 162 mérkőzésen lépett pályára és 103 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 332 tacklet, 70 sacket, 15 kierőszakolt fumblet szerzett és 11 passzt védekezett le.

A Patriots és az Eagles csapatával magasba emelhette a Super Bowl trófeát és idén februárban megkapta a Walter Payton Év embere díjat. A liga történelmében egyedül Long és LeGarrette Blount nyert döntőt egymást követő két évben két csapat játékosaként.

Chris és édesapja a Patriots Super Bowl győzelmekor. Howie Long a Raiders játékosa volt és Hall of Famer pályafutást tudhat magáénak. Fiával együtt 154 sacket szereztek aminél többet nem szerzett apa és fia a profi ligában.

Chris Long bejelentése

nfl.com, Fotó: twitter.com